Cu cât va crește salariul minim de la 1 octombrie / Marcel Boloș: „Deciziile pe care le avem în coaliția de guvernare sunt…”

Cu cât va crește salariul minim de la 1 octombrie / Marcel Boloș: „Deciziile pe care le avem în coaliția de guvernare sunt...”
Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Marcel Boloș a anunțat cu cât va crește salariul minim de la 1 octombrie, în urma discuțiilor din Coaliție.

De asemenea, ministrul Boloș a confirmat creșterea salariului de la 1 octombrie.

Salariul minim va crește de la 1 octombrie. Câți bani vor primi în plus românii

„Deciziile pe care le avem în coaliţia de guvernare sunt, într-adevăr, cele legate de salariul minim şi creșterea acestuia care a fost agreată, în principiu, în coaliția de guvernare.

În discuţii a fost data de 1 octombrie şi a fost discuția pe 3.300 lei”, a declarat Marcel Boloș.

Atunci când a fost întrebat dacă această creștere a salariului minim poate fi confirmată, ministrul Boloș a declarat: „Da, este un angajament pe care partidele și l-au luat, inclusiv prin programul de guvernare, la momentul la care Guvernul Ciolacu și-a început mandatul”, a declarat el.

Dacă salariul minim va crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie, românii vor primi în plus doar 83 de lei, pentru că restul se vor duce la stat.

O posibilă creștere a salariului minim de la 1 ianuarie

Potrivit ministrului Boloș, încă sunt discuții în coaliție în ceea ce privește o nouă creștere a salariului minim.

„Cea de la 1 ianuarie (2024, n.red.), să vedem cum vor evolua lucrurile la nivelul coaliției. Vă dați seama că este o decizie care ţine de coaliţie şi felul în care se vor derula aceste discuţii, probabil în perioada următoare în ceea ce priveşte salariul minim pe economie”, a mai declarat Marcel Boloș, conform antena3.ro.

Marcel Boloș a confirmat că este posibil să fie eliminată scutirea de impozit a celor 200 de lei din salariu.

„Da, era o dispoziţie tranzitorie. Aceşti 200 de lei erau daţi pe o perioadă de un an de zile şi aici urmează să se ia o decizie finală cu privire la cei 200 lei pe care îi avem ca deducere din impozitul pe venit”, a încheiat ministrul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)