CSM cere amânarea aplicării Codului insolvenței

CSM cere amânarea aplicării Codului insolvenței

Consiliul Suprem al Magistraturii cere amânarea aplicării Codului insolvenței, adoptat de Guvern prin Ordonanță de urgență, care ar urma să intre în vigoare pe 25 octombrie, potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial.

Legea stabileşte că o instituţie din audiovizual care intră în insolvenţă îşi pierde licenţa de emisie până la data confirmării planului de reorganizare.

Codul insolvenţei, sub forma unei ordonanţe de urgenţe a fost publicat săptămâna aceasta în Monitorul oficial. Ordonaţa de urgenţă a atras numeroase critici Active Watch şi Reporteri fără frontiere au condamnat decizia Guvernului de a adopta legea insolvenţei într-o manieră netransparentă.

Ba mai mult, ONG-urile au solicitat Parlamentului să respingă articolul care pune în pericol libertatea presei și dreptul cetățenilor la liberă informare.

Preşedintele Traian Băsescu a criticat Codul insolvenţei şi avertizează că premierul Victor Ponta vrea să controleze presa. Şeful statului este de părere că modificarea Legii Insolvenţei, cu articolul care prevede încetarea licenţei de emisie pentru companiile audiovizuale în faliment, este un atac la TVR.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`