Cristina Prună: Taxele au tot crescut de când PNL și PSD și-au dat mâna, tocmai ca să acopere aceste cheltuieli nesăbuite (VIDEO)

Cristina Prună: Taxele au tot crescut de când PNL și PSD și-au dat mâna, tocmai ca să acopere aceste cheltuieli nesăbuite (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Cristina Prună

Taxele au tot crescut de când PNL și PSD și-au dat mâna, tocmai ca să acopere aceste cheltuieli nesăbuite, a declarat deputata USR Cristina Prună, joi, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Cristian Prună (USR), pe B1 TV: PSD și PNL nu fac decât să pună noi biruri și noi taxe

Deputata USR îi acuză pe guvernanți că majorează taxele „tocmai ca să acopere aceste cheltuieli nesăbuite”.

De aceea cresc taxele, tocmai ca să acopere aceste cheltuieli nesăbuite, care au tot crescut de când PNL și PSD și-au dat mâna. Pentru că, dacă ne uităm la gradul de colectare în PIB, vedem că acesta a tot crescut, vedem că veniturile statului că procent din PIB au tot crescut. Dacă în 2016 era undeva la 29,5%, noi astăzi avem aproape 35% colectare. Problema e că și cheltuielile au crescut și mai tare de atât și de aceea avem acest deficit bugetar”, a declarat Cristian Prună.

„Tristețea știți care este? Că, pe de o parte, românii sunt sărăciți cu taxe noi, iar, de cealaltă parte, acești oameni care ne conduc, inclusiv de la vârf, domnul Iohannis ne spune că avem două conflicte în vecinătate, și în Ucraina, și în Orientul Mijlociu – asta ce înseamnă? Că vor exista consecințe asupra economiei mondiale, până la urmă, care ne vor afecta inclusiv pe noi, România, și în loc să ne uităm la cum să reducem cheltuielile, la cum să lăsăm oamenilor mai mulți bani în buzunar ca să facă față viitoarei crize care va veni, bate la ușă, faptul că România inclusiv își va restrânge economia, ei bine, ei nu fac decât să pună noi biruri și noi taxe”, a continuat ea.

„Asta este tragedia și de asta mi-e frică, când mă uit la lunile viitoare, pentru că nu există niciun pic de viziune pentru cum ar trebui să arate finanțele publice și economia României per ansamblu”, a mai spus parlamentara de opoziție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`