Coaliţia de Guvernare vrea ca preţul cozonacului să nu crească, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă.
Cozonacul scapă de acciza la zahăr.
În plus, şi adaosul comercial al cozonacului ar putea fi plafonat, la fel cum se întâmplă deja în cazul alimentelor de bază. Acciza majorată la zahăr ar urma să intre în vigoare de anul viitor.
Cozonacul ar putea fi introdus în ordonanţa privind limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, având în vedere că este un produs consumat de români în perioada sărbătorilor de iarnă, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.
Acesta a fost întrebat dacă intenţionează să prelungească măsura privind limitarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază şi dacă vor fi introduse şi alte produse alimentare în ordonanţă.
„Nu uităm că se apropie apropie sărbătorile de iarnă şi cred că anumite produse consumate de către români în perioada sărbătorilor ar trebui incluse în această ordonanţă. (…) Vă dau un singur exemplu: cozonacul. Poate fi un produs introdus în această ordonanţă în perioada sărbătorilor de iarnă”, a precizat Barbu.