Consultant în turism: Valea Prahovei rămâne cea mai căutată destinațe a României din două motive / Prețurile biletelor la avion sunt sensibil mai mari. Destinațiile city break au devenit mai scumpe (VIDEO)

Consultant în turism: Valea Prahovei rămâne cea mai căutată destinațe a României din două motive / Prețurile biletelor la avion sunt sensibil mai mari. Destinațiile city break au devenit mai scumpe (VIDEO)
Image by Iulia Radu from Pixabay

Valea Prahovei rămâne cea mai căutată destinație a României, a declarat Ciprian Enea, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, acolo unde consultantul în turism a vorbit și despre vacanțele de tip city break.

Ciprian Enea, pe B1 TV, despre vacanța de toamnă și situația de pe Valea Prahovei

„Toate vacanțele pe care le avem la dispoziție generează o creștere foarte mare pe segmentul turistic, indiferent că vorbim de vacanțele acestea școlare sau de vacanțele tip punte pe care ni le oferă câteodată Guvernul. Așadar, și vacanța copiilor a venit cu hoteluri ocupate 100% în multe destinații din multe zone ale României. Prețurile e adevărat că în această perioadă au crescut poate cu 10%-20% strict pe intervalul în care copiii au vacanță”, a spus consultantul în turism.

„Valea Prahovei rămâne cea mai căutată destinație a României din două motive – în primul rând, se află poziționată relativă în partea centrală a României, așadar este ușor de ajuns din multe locuri ale țării pe Valea Prahovei, și în al doilea rând este foarte accesibilă pentru zona București-Ilfov, aici avem multe familii cu potențial financiar, este cea mai dezvoltată zonă a României și este firesc ca toate destinațiile din jurul zonei București-Ilfov să fie asaltate cu fiecare ocazie, cu fiecare prilej”, a adăugat Ciprian Enea.

Ce a spus consultantul în turism despre vacanțele de tip city break

„Prețurile biletelor la avion sunt sensibil mai mari față de perioada similară a anului trecut. Așadar, destinațiile de city break au devenit mai scumpe din această perspectivă. Criteriul financiar rămâne un criteriu important. Multe city break-uri sunt de fapt ghidate de prețurile biletelor de avion, pentru că familiile care merg în vacanță de city break au văzut în general principalele orașe turistice ale Europei de-a lungul anilor și acum revăd locuri pe care le consideră accesibile financiar”, a mai declarat Ciprian Enea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`