Constantin Toma, despre noua taxă auto, între timp retrasă de Guvern: Va trebui să facem mult mai mult decât în momentul acesta pentru că poluarea este o realitate. După alegeri, probabil se vor lua măsuri (VIDEO)

Constantin Toma, despre noua taxă auto, între timp retrasă de Guvern: Va trebui să facem mult mai mult decât în momentul acesta pentru că poluarea este o realitate. După alegeri, probabil se vor lua măsuri (VIDEO)
Foto: Facebook @ Constantin Toma

Primarul Buzăului, social-democratul Constantin Toma, a vorbit despre proiectul pentru noua taxă auto, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Alex Vlădescu, și s-a arătat de părere că „va trebui să facem mult mai mult decât se întâmplă în momentul acesta, pentru că poluarea este o realitate”, și că, „după alegeri, probabil se vor lua măsuri”.

Proiectul privind taxa auto fusese lansat de Ministerul Dezvoltării, dar PSD a anunțat între timp că inițiativa va fi scoasă de pe agenda Guvernului.

Constantin Toma, pe B1 TV, despre taxa auto

Întrebat despre taxa auto și despre scoaterea ei de pe agenda Guvernului, primarul social-democrat al Buzăului a spus: „Este evident, suntem în campanie electorală, am mai spus-o, și această decizie nu a ajutat prea mult partidele de la putere, nici pe PSD, nici pe PNL, deci nu ai cum să creezi acum un curent”.

„Am fost la Oslo și ne-am întâlnit cu primărița de acolo, am fost 12 primari din România, acum vreo trei ani. Doamna primar și consiliul local al capitalei Norvegiei au dat o hotărâre prin care au înființat 16 bariere, deci nu puteai să ajungi în zona centrală decât contra unei taxe. Reacția a fost așa de puternică încât să constituit și un partid de desființare a acelor bariere, iar acel partid local a și câștigat trei cetățeni care au făcut parte din consiliul local în Oslo”, a continuat Constantin Toma.

Constantin Toma: După alegeri, probabil se vor lua măsuri

Edilul s-a arătat de părere că „probabil se vor lua măsuri” după încheierea exercițiilor electorale din acest an.

„Evident, va trebui să facem mult mai mult decât se întâmplă în momentul acesta, pentru că poluarea este o realitate”, a adăugat Constantin Toma.

Întrebat de ce nu se face acum mai mult, el a răspuns: „După alegeri, probabil se vor lua măsuri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`