Consiliul Concurenței va amenda cu circa 3% din cifra de afaceri companiile petroliere din România

Consiliul Concurenței va amenda cu circa 3% din cifra de afaceri companiile petroliere din România
Foto: evz.ro

Consiliul Concurenței va amenda principalele companii petroliere din România cu amenzi reprezentând circa 3% din cifra de afaceri a fiecărei companii.

Companiile vor fi amendate pentru o înțelegere care ar fi avut ca rezultat retragerea de pe piață a sortimentului de benzină Eco Premium.

La audierile din luna decembrie, avocații companiilor au negat înțelegerea, spunând că deciziile au fost luate individual și că nu au încălcat legea. Mai bine de cinci ore avocații companiilor, OMV Petrom, Lukoil, Rompetrol, Moll și Eni au încercat să-i convingă pe membrii Plenului Consiliului Concurenței că nu a existat nicio înțelegere în privința retragerii unui sortiment de benzină în anul 2008.

„Argumentul raportului fãcut de comisia de investigații este cã firme concurente s-au înțeles sã scoatã de pe piațã un anumit sortiment de combustibil. Apãrãrile au fost în general de genul noi am decis individual sã facem acest lucru, nu a fost rezultatul unei înțelegeri”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

OMV Petrom a retras respectivul sortiment de pe piață la sfârșitul anului 2008, pe considerente economice și de mediu. Sortimentul reprezenta circa 2% din piața locală de carburanți.

„OMV Petrom este de părere că această pretinsă încălcare este lipsită de temei şi va lua toate măsurile necesare pentru a asigura o reprezentare corectă a faptelor relevante care să fie reflectate în decizia finală a Consiliului Concurenţei”, se menționează în comunicatul producătoruilui de carburanți.

Sancțiunea maximă, în conformitate cu reglementările în vigoare în materie de concurență, ce putea fi dată de Consiliul Concurenței ar fi putut ajunge până la 10% din cifra de afaceri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
11:41 - Cristina Prună: Elena Lasconi, o persoană capabilă să mențină România pe drumul vest-european, pentru care s-a murit la Revoluție. Călin Georgescu este pro-rus, pro-Putin și vrea să ne ducă înapoi (VIDEO)
11:30 - Podul peste Dunăre s-a stricat deși nu a fost dat circulației. A fost construit de la zero
11:29 - Negrescu: Sper ca, dincolo de mirajul rețelelor sociale, românii să fie atenți la proiectele concrete. Experimentele politice pot cauza probleme / PSD nu are acum un lider interimar, conducerea e asigurată de colegii aleși la congres (VIDEO)
11:16 - Ionuț Stroe: Ilie Bolojan, un lider care știe să răspundă așteptărilor românilor. Prin seriozitate, prin competență și prin pragmatism, va conduce PNL către o revenire cât se poate de normală și sănătoasă (VIDEO)
11:05 - NATO vrea să crească producția de arme în Ucraina: „Ucraina trebuie să poată acţiona de pe o poziţie de forţă”
10:55 - Luis Lazarus: Am făcut multe emisiuni cu Călin Georgescu și am fost nevoit să-i atrag atenția că sare calul. E cam nebun
10:49 - Rusia înaintează în Ucraina în cel mai rapid ritm lunar de la începutul războiului. În ultima lună fost cucerit un teritoriu cât jumătate din suprafața Londrei
10:49 - Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în București. Temperaturile vor fi anormale
10:28 - Adrian Cioroianu: Călin Georgescu are toate datele unui experiment care a scăpat de sub control. Programul dânsului e ușor ca aerul (VIDEO)
10:25 - Declarații bizare făcute de Călin Georgescu de-a lungul timpului: „M-am întâlnit cu o ființă non-umană” / „Piramidele egiptene nu au fost încă folosite” / „Apa e informație, vibrație, frecvență” (VIDEO)