Comisia Europeană va finanța construcția Spitalului regional din Craiova. Ce valoare are investiția

Comisia Europeană va finanța construcția Spitalului regional din Craiova. Ce valoare are investiția
Foto: pixabay.com

Comisia Europeană a aprobat luni o investiție în valoare de 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru construcția unui spital regional de urgență cu 800 de paturi la Craiova (Dolj), se arată într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a investiţiei de la Craiova este de 2.850.507.547,41 lei, adică circa 590 de milioane de euro, potrivit presei locale

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va cuprinde un complex de construcții cu șapte niveluri, pe o suprafață totală construită de 165.296 de metri pătrați. Unitatea va fi dotată și cu heliport și va avea 1.195 de locuri de parcare pentru cadrele medicale și aparținătorii pacienților.

Acest proiect va îmbunătăți accesul populației locale la asistență medicală de calitate, inclusiv la tratamente de chimioterapie salvatoare de vieți pentru pacienții bolnavi de cancer.

Spitalul va avea 807 paturi și 19 săli de operație. El va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în șapte centre, printre care și un centru de tratament pentru cancer destinat pacienților din regiunea sud-vest a țării, cu toate dotările necesare. Plus un centru pentru mamă și copil cu 100 de paturi într-o clădire cu intrare separată, unită de corpul principal al spitalului printr-un coridor, la nivelul primului etaj.

Este cel de-al treilea spital regional acceptat la finanțare de Comisia Europeană, după spitalele regionale din Iași și Cluj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`