Claudiu Năsui: Politicienii nu văd scumpirile pentru că nu le simt / ASF, obligată de instanță să publice salariile conducerii. A fost nevoie de doi ani de procese ca să reușesc să avem o decizie definitivă (VIDEO)
Politicienii nu văd scumpirile pentru că nu le simt, a fost concluzia trasă de deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, luni, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, acolo unde a vorbit și despre victoria pe care a obținut-o în instanță împotriva Autorității de Supraveghere Financiară, decizie care obligă instituția să facă publice salariile, sporurile și diurnele primite de conducere.
Claudiu Năsui (USR), pe B1 TV: Politicienii nu văd scumpirile pentru că nu le simt
Deputatul USR spune că politicienii „au creat un turn de fildeș în jurul lor”.
„Până la urmă, cea mai bună formă de protecție ar fi să nu mai genereze inflație, pentru că creșterea aceasta a prețurilor e datorată tocmai acțiunii Guvernului de a tot pompa bani în economie (…). (Politicienii, n.r.) nu le văd (scumpirile, n.r.) pentru că nu le simt – și nu au cum să le simtă în momentul în care mai toți conducătorii instituțiilor de stat au salarii de mii de euro net pe lună, 10-15 mii de euro net pe lună. Vorbim, de exemplu, la ASF, la BNR și la instituțiile acestea. Nu au cum să simtă problemele României în momentul în care ei au creat un turn de fildeș în jurul lor”, a declarat Claudiu Năsui.
Întrebat despre victoria pe care a obținut-o în fața ASF în instanță, fostul ministru a explicat: „Este o victorie și a fost un drum destul de lung și anevoios până am ajuns la această decizie definitivă de instanță. Practic, ASF își ține contractele colective de muncă și datele acestea privind sporurile, salariile, diurnele, pentru că sunt foarte mulți bani care se dau și ca diurnă, secrete astfel încât să nu ajungă niciodată publice, chiar dacă ele nu sunt date secretizate”.
„Sunt date eminamente publice. În toate țările, oamenii pot să le consultă, să le vadă și să le judece pentru ei să vadă dacă merită sau nu. În România a fost nevoie de doi ani de procese ca să reușesc, în sfârșit, să avem o decizie definitivă. Vom vedea acum dacă o vor pune în aplicare”, a mai afirmat Claudiu Năsui.