Chevron a confirmat suspendarea activităților de informare din Pungești, în urma protestelor

Chevron a confirmat suspendarea activităților de informare din Pungești, în urma protestelor
Foto: businessinsider.com

Chevron a confirmat, joi, suspendarea activităților de informare din comuna Pungești, în urma protestelor oamenilor din localitate, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Chevron poate confirma suspendarea activităților de informare din comuna Pungești, județul Vaslui, ca urmare a protestelor din cadrul comunității. Prioritatea noastră este să desfășurăm aceste activități de informare într-un mod sigur și responsabil, însă acest lucru nu a fost posibil astăzi”, potrivit comunicatului.

Chreron susșine, însă, că își va menține angajamentul de cooperare cu comunitățile locale cu scopul de a informa asupra beneficiilor acetui tip de gaze naturale.

Chevron își menține angajamentul de a coopera îndeaproape cu comunitățile locale pentru a explica beneficiile gazelor naturale din argilite. Ca parte a acestui angajament, Chevron România desfășoară sesiuni de informare în comunitățile locale pentru a răspunde preocupărilor cu privire la activitățile de explorare pe care intenționează să le conducă în județul Vaslui. Această acțiune este o continuare a activităților de informare pe care Chevron le-a desfășurat în regiune începând cu luna februarie 2013, printre care: întâlniri de prezentare a proiectelor, la nivelul comunităților, consultări publice, campanie de informare în comunități”, se arată în comunicat.

Totodată, compania a anunțat că a obținut permisele de mediu și aprobările necesare pentru a demara activitățile în Pungești.

Forajul de explorare implică exclusiv utilizarea tehnologiilor convenționale, similare celor folosite în alte operațiuni desfășurate de industria de petrol și gaze din România. Chevron a obținut permisele de mediu și aprobările necesare demarării activităților în Pungești la începutul lunii octombrie 2013”, au precizat reprezentanții Chevron.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`