Ce sunt bancnotele de 0 Euro pe care le-a emis Uniunea Europeană! Ele există, nu sunt o glumă şi au valoare mare. Puţini şi le permit

Ce sunt bancnotele de 0 Euro pe care le-a emis Uniunea Europeană! Ele există, nu sunt o glumă şi au valoare mare. Puţini şi le permit

Cine ar fi crezut că din politica monetară a Uniunii Europene vor face parte şi banconotele de 0 Euro? Probabil, nu mulţi, dar cert este că aceşti bani există.

Bancnota de 0 Euro găzduieşte monumente mari din UE

Chiar dacă, la prima vedere, pare o glumă, bancnota de 0 Euro a făcut senzaţie printre europeni, încă de la lansarea ei, din primăvara lui 2018. De ce? Pentru că pe ea au fost imprimate monumente suvenir din ţări importante ale continentului.

Aceste lucruri cu valoare sentimentală nu există pe bancnotele cu valori reale, tocmai pentru a nu crea disensiuni între statele membre ale UE. Astfel, s-a găsit varianta cu simboluri imprimate pe foiţa de 0 Euro.

De exemplu, autoritățile din Trier, orașul natal al filosofului și economistului Karl Marx, au emis o bancnotă de 0 euro cu chipul acestuia. Pe 5 mai 2018 s-au împlinit 200 de ani de la nașterea sa.

Bancnotele s-au vândut în tot orașul german, în special prin intermediul birourilor de turism locale și au costat 3 euro. Au fost comercializate mii de astfel de suveniruri în rândul localnicilor şi turiştilor.

Fiecare bancnotă de 0 Euro este unică

Aceşti bani există în realitate şi fiecare reprezintă, deci un suvenir: oraşe, evenimente istorice şi personalităţi mari de pe Bătrânul Continent. Fiecare bancnotă de 0 Euro este unică, datorită numărului de identificare. Faptul că nu se pot cumpăra lucruri materiale cu ele nu înseamnă că n-au valoare.

Au însemnătate sentimentală şi istorică, iar colecţionarii plătesc sume impresionante pe ele, întrucât aceste „foiţe” au fost frabricate, evident, în număr limitat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`