Câți bani primește salariu un șofer de TIR în Canada

Publicat: 08 12. 2022, 18:56
Actualizat: 08 12. 2022, 19:10
Sursa foto: Pixabay

Aproximativ 30% dintre șoferii de camioane și tiruri sunt din Europa. Românii aleg acest job pentru salariul considerabil pe care aceștia îl pot avea. Iată cât poate câștiga un șofer de tir în Canada.

Deși unii dintre șoferi de tir nu sunt apreciați, ei reprezintă un factor important în viața tuturor, întrucât sunt o verigă esențială în lanțul de aprovizionare. Viața pe tir nu este una ușoară, mai ales că pentru mulți dintre angajați, tirul devine a doua casă, însă banii pe care aceștia îi câștigă, compensează condițiile lor în timpul programului.

Câți bani primește salariu un șofer de TIR în Canada

Salariile șoferilor de TIR diferă de la o țară la alta. Printre țările fruntașe în ceea ce privește salariul se numără și Canada. Un șofer de TIR care circulă pe străzile din Canada câștigă aproximativ 70.000 – 80.000 de dolari pe an.

Printre șoferii de TIR care câștigă cel mai mult se numără și cei care fac transporturi în regiunile din nord, acolo unde drumurile sunt înghețate. Salariul celor de acolo poate ajunge și la 100.000 de dolari pe an.

Despre viața șoferilor de TIR

În ciuda salariilor atractive pe care șoferii le au, viața lor este una destul de dificilă. Pentru banii pe care aceștia îi primesc, ziua lor de muncă începe la ora 04:00 dimineața. Condițiile acestora nu sunt unele favorabile, întrucât ei sunt nevoiți să trăiască departe de familie, cabina devenindu-le casă. Activitățile pe care oamenii le consideră esențiale precum dușul și pregătirea mesei fac parte dintre activitățile greu de realizat pentru șoferii de TIR, conform cancan.ro.

„Ești tot timpul în camion, pe autostradă sau la punctele de încărcare. Ai o butelie de voiaj pe care poți să îți faci mâncare. Altădată mănânci cum apuci, depinde de cum te gospodărești. La restaurant nu te prea lasă mâna să te duci. Lipsa familiei este cea mai mare problemă. E o meserie în care ești mult timp plecat, dar mulți o practică pentru că, încă, e o meserie în care se câștigă bine.

Cea mai mare e lipsa comodităților de acasă, baia la dispoziție, bucătăria, dulapul, mașina de spălat, dar mai e și lipsa de a putea ține un regim alimentar. Atunci când ești pe camion îți cumperi mâncare tot ce are termen de valabilitate lung”, a declara un șofer de TIR cu experiență.