Categoria care va primi creșteri de pensie. Anunțul făcut de ministrul Muncii

Categoria care va primi creșteri de pensie. Anunțul făcut de ministrul Muncii
Inquam Photos / George Calin

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunat că pensiile persoanelor cu handicap vor crește cu un indice de solidaritate, în baza unei propuneri pe care o va înainta Guvernului până la jumătatea lunii noiembrie, transmite Newsweek România.

Ministrul Muncii, despre creșterea de pensie pentru persoanele cu handicap

Ministrul Muncii spune că propunerea respectă principiul solidarității.

„Dacă legea are ca fundament contributivitatea, iar dânşii au stagii de cotizare adecvate în gradul de handicap în care se află, 10-15 ani, o treime din stagiul complet de cotizare, soluţia pe care am găsit-o împreună este pe principiul solidarităţii”, a declarat Simona Bucura Oprescu.

„Adică, modificarea şi completarea Legii nr. 448 din 2006 cu privire la protejarea şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, astfel încât de la cuantumul rămas în plată să venim cu un indice de solidaritate, iar dânşii să beneficieze în continuare de indexarea veniturilor”, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Ministrul Simona Bucura Oprescu a precizat că respectivul coeficient de solidaritate va completa creșterea procentuală de anul viitor, având ca bază cuantumul în plată.

Numărul persoanelor încadrate în grad de handicap

În România există 890.702 de persoane încadrate în grad de handicap, cu vârste de cel puțin 16 ani. Dintre ele, 9.282 au handicap ușor, 90.277 au handicap mediu, 413.205 au handicap accentuat, în timp ce 377.988 au handicap grav.

Datele oferite de Ministerul Muncii arată, totodată, că din 416.747 persoane adulte în grad de handicap cu vârsta între 16-66 de ani doar 47.466 de persoane au statut de salariat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:32 - Seminar internațional despre protecția copilului, organizat de Sectorul 6 în aceste zile. Ciprian Ciucu: Serviciile pentru copii trebuie să fie integrate (VIDEO)
14:31 - Românii vor mai întâi să se odihnească şi apoi să se ocupe de viaţa personală şi cea profesională, arată un studiu
14:29 - Un român căutat de peste un an în Germania a fost prins de autorități. Acesta s-a așezat la coada greșită de îmbarcare în aeroportul din Paris
14:26 - Peste 600 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă din cauza unor lucrări și reparații. Care sunt zonele afectate
14:12 - Elena Merișoreanu se resimte și acum după Covid: „Am crezut că mor de data asta!”
14:07 - Administrația Prezidențială decorează CCIR cu Ordinul „Meritul Industrial şi Comercial” în grad de Ofiţer
14:05 - Interviu // Ana-Maria Brânză, multiplă campioană mondială și europeană la spadă: „Avem juniori în mai multe sporturi care deja și-au confirmat valoarea” / „Poate că L.A. 2028 sună într-un viitor foarte îndepărtat, dar nu este”
14:05 - Numărul abonamentelor anulate pentru Netflix s-au triplat, după ce unul dintre fondatori a donat milioane de dolari campaniei pentru Kamala Harris
14:02 - Primăria Sectorului 6 continuă investițiile în Educație. Două școli modulare recepționate în această săptămână (FOTO)
13:55 - Oase umane și haine care ar fi aparținut unei femei au fost găsite în apropierea unei benzinării abandonate din Gorj. Polițiștii au deschis dosar penal