Cât vor plăti barurile și restaurantele din București și din marile orașe impozit forfetar

Cât vor plăti barurile și restaurantele din București și din marile orașe impozit forfetar

Barurile şi cafenelele amplasate în centrul Capitalei sau în primele şapte mari oraşe vor plăti anual, în funcţie de suprafaţă, între 1.500 şi 3.400 euro. Măsura a fost inclusă într-un proiect de lege avizat de Guvern, care prevede că taxele plătite de barurile si restaurantele din staţiunile turistice vor fi uşor mai mici decât cele din oraşe.

Cel mai mare impozit forfetar va fi achitat de restaurantele de peste 300 de metri pătraţi din Zona A a Bucureştiului,  potrivit proiectului de lege. Acestea vor plăti peste 5.200 de euro. În schimb,  pentru barurile situate tot în centrul Capitalei,  impozitul maxim va ajunge la 3.400 de euro,  în funcţie de suprafaţă.

Pe de altă parte, localurile din oraşe mai mici vor achita un impozit forfetar cuprins  între 310 şi 2.000 de euro pe an, tot  în funcţie de suprafaţă şi locaţie.

Impozitele vor fi calculate în lei, iar în cazul oraşelor municipii vor varia între  500 de euro, aferent unui local de sub 30 de metri pătraţi şi 2,800 euro pentru baruri de peste 300 de metri pătraţi.

Taxele plătite de barurile din staţiuni vor fi mai mici decât cele din oraşe, fiind uşor avantajate cele de pe litoral comparativ cu cele de la munte.

Nici barurile din comune nu vor fi ocolite de plata unui impozit forfetar. În mediul rural, prorietarii barurilor vor fi obligaţi să achite impozit anual între 300 de lei şi 3.100 de lei.

Potrivit normei de fundamentare a proiectului de lege, citat de Mediafax, anul trecut erau înregistrate peste 13.000 de firme care activau în domeniul barurilor şi cafenelelor, iar impozitul pe profit cumulat al acestor societăţi a fost de 10 milioane lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:03 - Florin Tănase și soția lui Florinel Coman au transmis mesaje de susținere pentru Călin Georgescu
16:59 - Cristina Prună (USR): „Noi în campania electorală am spus că există ferme de trolli, că ar trebui ca instituțiile statului să investigheze lucrul acesta și abia acum avem CSAT. Am fost luați la mișto atunci” (VIDEO)
16:58 - Thomas Moldovan (PSD), despre convocarea CSAT: „Nu trebuie să amestecăm politicul cu cybersecurity” (VIDEO)
16:48 - Diana Șoșoacă, acuzații la adresa lui Călin Georgescu: „Cum îți permiți tu, așa, o casă de milioane de euro în Viena? De bun român ce ești”
16:40 - Traian Băsescu: Anularea turului 1, la care visează PSD și PNL, nu este posibilă constituțional. Marea problemă este cum s-a ajuns ca 2 milioane de oameni să voteze un necunoscut. E treaba AEP să afle cu ce bani (VIDEO)
16:27 - Reacția vehementă a Nadiei Comănesci după ce Călin Georgescu i-a folosit imaginea: „Nu înţeleg şi cred că e bine să …”
16:26 - AEP a cerut ANAF să caute sursa banilor plătiți tiktokerilor ce l-au promovat pe Călin Georgescu
16:19 - Tribunalul București spune că numele străzii Mircea Vulcănescu trebuie schimbat. Judecătorul: Vulcănescu a participat la problema finanțării armatei germane
16:17 - Motivul pentru care o tânără a fost refuzată la un interviu de angajare: „Dacă vă întrebați cum arată piața muncii în acest moment e de ajuns să vă uitați la ochii mei umflați de plâns”
15:58 - Kovesi, în fața studenților din Iași: Cei care spun că vor pacea, în tot acest timp iau cu forța ceea ce nu le aparține / Ura și agresivitatea nu ar trebui să ne ghideze în alegerile pentru țara noastră atât de frumoasă