Cât va trebui să înapoieze Ministerul Mediului celor care au plătit taxa de poluare pentru maşinile înmatriculate după 1 iulie 2008

Cât va trebui să înapoieze Ministerul Mediului celor care au plătit taxa de poluare pentru maşinile înmatriculate după 1 iulie 2008
Foto: vanzariauto.ro

Ministerul Mediului va trebui să îanpoieze peste 200 de milioane de lei celor care au plătit taxe de poluare pentru maşinile înmatriculate după 1 iulie 2008.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a declarat într-o emisiune TV că administraţile fiscale din România sunt pregătite pentru miile de cereri care vor fi depuse, după intrarea în vigoare a legii.

„Din moment ce vine cetățeanul la Administrația fiscală, vin documentele la București, vrerifică, trimite înapoi în județ și este chemat la adminstrația fiscală”, spune Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului nu știe cât va dura procesul de restituire al banilor.

„În momentul de față nu putem să dăm toate termenele, pentru că, în funcție de câte cereri vor veni din țară, va trebui să dăm înapoi aproape 200 de milioane de lei”, a spus ministrul.

Cât despre modul în care vor merge vãnzãrile de mașini anul viitor, previziunile nu sunt prea optimiste.

„Nu va fi, probabil, nici anul viitor unul spectatulos din punct de vedere al vânzarilor de mașini, după cum se întrevede acum. Noi prin programul Rabla am ajutat foarte mult și am ajutat și producția autovehiculelor din România”, mai spus Borbely.

Cea mai mare parte din banii proveniți din taxa de poluare va fi folosită pentru reîmpădurire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`