Cât costă carnea de porc de Crăciun în 2023. Prețul este mai mare decât anul trecut

Cât costă carnea de porc de Crăciun în 2023. Prețul este mai mare decât anul trecut
Foto: Pixabey

Pregătirile sunt în toi pentru Crăciun, iar de la masa bogată nu pot lipsi preparatele din carne de porc, drept pentru care sunt mulți români care doresc să cumpere unul, chiar dacă prețurile sunt mai mari decât anul trecut.

Masa de Crăciun, mai scumpă

În perioada sărbătorilor, românii consumă cea mai mare cantitate de carne de porc care este preparata ca friptură, jumări, piftie, șorici, slănină, ciolan, cârnați sau caltaboși, conform observatornews.

Astfel, prețul unui kilogram de carne ar fi în jur de 24 de lei, în această perioadă, după estimările specialiștilor. Cu toate acestea, prețul a mai crescut și este posibil să mai crească.

În comparație cu anii trecuți, când românii cumpărau deja preparatele gata făcute pentru an nu mai găti acasă, anul acesta se vor ocupa cu gătitul din cauza prețurilor mai mari.

Prețul cărnii și al preparatelor de porc

Prețul cărnii de porc variază de la magazin la magazin, de la zonă la zonă. Dar, într-un supermarket online de la Mega Image o ceafă de porc fără os costă 23,39 lei 650 de grame, iar un pachet de cotlet de porc fără os este 38,49 de lei, 1,1 kilorgram.

La Auchan, carnea tocată de porc costă 20,99 de lei un kilogram, ceafa de porc afumată vrac este 45,95/ kg, iar slănina afumată este 27,95/kg.

Șoriciul, preparatul renumit și la mare căutare, este mai scump anul acesta și ajunge chiar și la prețul de 200 lei/kg. Toba, caltaboșul, lebărul au prețuri care variază între 40 și 60 de lei kilogramul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`