Cât costă un kilogram de urzici în piețele din București / Prețul acestora a ajuns să fie cât al unui kilogram de carne

Publicat: 01 03. 2023, 20:18
Sursa foto: Pixabay

Fermierii care cultivă salată, ridichi, spanac sau ceapă verde, se bucură de iarna blândă, întrucât plantele au crescut mai repede și mai bogate anul acesta, tarabele fiind pline.

Castraveții din solarii pot apărea pe piața din România în două, trei săptămâni, potrivit agricultorilor. Urzicile au răsărit mai repede anul acesta, însă în piețele din Capitală costă enorm.

Kilogramul de urzici, la prețul unui kilogram de carne

O femeie aduce urzici într-o piață din București încă de la jumătatea lunii februarie, chiar dacă, în mod normal, acestea răsăreau abia la finalul lunii martie sau chiar aprilie.

„Sunt aproape de gătit. Ia uitați-le cât sunt de curate. Și vine lumea. Ia câte o punguță, la kilogram. Erau mai scumpe acum vreo săptămână, două săptămâni. Acum s-au mai înmulțit și s-au mai ieftinit. Acum sunt cu 25, am vândut și cu 30, și cu 40 (n.r. lei).”

Un kilogram de urzici a ajuns să coste și 50 de lei, mai mult decât un kilogram de cotlet sau unul de pulpă de vită, potrivit stirileprotv.ro.

„De 10 lei. Sunt gata curățate, sunt curate și arată chiar foarte bine. De regulă îmi place să culeg eu urzicile, dar acum, dacă sunt gata culese și am văzut că sunt și de pădure, am preferat să iau de aici”, spune un cumpărător.