Cât costă un kilogram de pulpă de miel. Masa de Paște din 2024 va fi mai scumpă
Prețul cărnii de miel a crescut mult în România, iar pentru că imediat se apropie Paștele, ea se scumpește din ce în ce mai tare. Dacă anul trecut un kilogram de pulpă de miel era deja foarte scump, în acest an prețul este și mai mare.
Carnea de miel, tot mai scumpă
Carnea de miel este unul dintre preparatele simbolice și preferate de români care se consumă de Paște. Pe lângă asta, este foarte sănătoasă pentru că are foarte multe beneficii. Dar, prețul unui kilogram de pulpă de miel este din ce în ce mai scump, informează Spynews.
Supermarketurile fac pregătiri pentru Paște, drept pentru care vitrinele sunt pline cu preparate de miel. Dar, pulpa de miel a ajuns să fie o delicatese la cât de scumpă este și nu toți românii își mai permit să o cumpere, având în vedere că un kilogram de pulpă de miel costă în jur de 89 de lei.
Nu doar această carne s-a scumpit, ci și multe alte produse, ceea ce înseamnă că masa de Paște din acest an va fi mult mai costisitoare. Prețul unui coș de cumpărături cu alimente pentru sărbători costă mai mult de 1.000 de lei pentru o familie cu un copil.
Lista produselor plafonate
În timp ce unele alimente au prețul plafonat prin lege, altele s-au scumpit drastic. Lista produselor plafonate este următoarea:
1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialităţi
2. Lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepţia UHT
3. Brânză telemea de vacă vrac
4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame
5. Făină albă de grâu „000” până la 1 kg
6. Mălai pănâ la 1 kg
7. Ouă de găină calibrul M
8. Ulei de floarea-soarelui până la 2 l
9. Carne proaspătă pui
10. Carne proaspătă porc
11. Legume proaspete vrac
12. Fructe proaspete vrac
13. Cartofi proaspeţi albi vrac
14. Zahăr alb tos până la 1 kg
15. Smântână- 12% grăsime
16. Unt până la 250 grame
17. Magiun până la 350 grame.