Cât costă un kilogram de căpșuni românești în 2023 / Prețurile sunt mai mari față de cele din import

Cât costă un kilogram de căpșuni românești în 2023 / Prețurile sunt mai mari față de cele din import
Sursa foto: Freepik

În ultimele luni, prețurile alimentelor au explodat. În această perioadă, românii caută în piețe căpșunile românești. Anul acesta, pofticioșii vor plăti mai mult pentru căpșunile cultivate în țară față de cele din import.

Chiar dacă producătorii au parte de o recoltă de căpșuni destul de bogată, prețul acestora a înregistrat o creștere, față de anul trecut.

Cât a ajuns să coste un kilogram de căpșuni românești anul acesta

Producătorii de căpșuni din România încep să își așeze recoltele pe tarabele din piețe, însă, iubitorii de fructe vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar. Anul acesta, prețul mediu pe kilogram este 35 de lei, cu 5 lei mai mult față de anul trecut.

„Anul acesta prețul va fi exact ca și anul trecut, 30-35 de lei. Eu zic că prețul este rezonabil pentru început de sezon pentru că, ulterior, prețul va scădea. Producția este foarte bună. Avem foarte multe fructe, foarte multe flori. Plantele arată foarte bine”, a declarat Daniel Sabo, producător român.

Chiar dacă prețul căpșunilor românești de anul acesta este mai piperat, pofticioșii nu s-au descurajat, întrucât au așteptat cu nerăbdare recolta de căpșuni cultivate la noi în țară.

Căpșunile românești ar fi mai dulci și mai zemoase decât cele din import, beneficiile aduse sănătății fiind cu atât mai importante.

„- Cum de costă atât? Sunt scumpe?

– E scump, e scump la depozit”, a spus un client, pentru Stirile Kanal D.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`