Miroase a primăvară în plină toamnă. Sezonul căpșunilor nu s-a închieat pentru acest an, iar comercianții spun că ele sunt mai gustoase și mai aromate acum decât în plină vară. Cu toate acestea, și prețul este pe măsură.
Și toamna mai este o perioadă în care se recoltează căpșunile, iar fermierii spun că dacă vremea va fi prielnică la fel ca până acum, este posibil ca în loc de portocale românii să mănânce căpșuni de Crăciun, conform observatornews.
Dar, cantitatea producției nu este la fel de mare ca pe timpul verii, ceea ce face ca prețul să fie mult mai mare, chiar dublu. Astfel, pentru o caserolă de circa 300 de grame românii trebuie să plătească 15 lei, când în vară prețul era de 7-8 lei pentru același gramaj.
Fermierii spun că unele plante au și flori, iar fructele vor putea fi culese săptămâna viitoare. Căpșunile vor continua să se coacă, doar că vor fi cantități din ce în ce mai mici.
Vara târzie prelungește sezonul fructelor și legumelor, fapt pentru care în piețe se găsesc păstăi, roșii, castraveți. Cât despre preț, acestea sunt mai ieftine față de aceeași perioadă a anului trecut.