Cât costă o bucată de cozonac în supermarketurile din Capitală înainte de Paște / Bucureștenii, uimiți de prețuri

Cât costă o bucată de cozonac în supermarketurile din Capitală înainte de Paște / Bucureștenii, uimiți de prețuri
Sursa foto: Captură video YouTube / Gust și Savoare

Cozonacul este unul dintre preparatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște a românilor, pe lângă ouăle roșii, pasca, drobul de miel și alte bunătăți. Multe dintre gospodine preferă să cumpere cozonacul din magazine, însă, anul acesta, prețul desertului tradițional este destul de mare.

Cozonacul, mai scump decât anii trecuți

Anul acesta, românii vor scoate mai mulți bani din buzunar pentru tradiționalul cozonac, întrucât alimentele de bază s-au scumpit destul de mult din cauza inflației. În trecut, cozonacul era un aliment pe care îl putea lua oricine, însă, după scumpiri, acesta a devenit un preparat greu accesibil.

În supermarketuri, cozonacii sunt cu tot felul de arome și umpluturi, iar prețurile variază în funcție de aceste aspecte, dar și de greutate.

Anul acesta, prețurile la cozonaci pornesc de la 90 de lei kilogramul și poate ajunge și la 200 de lei. Deși prețul nu este pentru toată lumea, multe femei preferă să plătească mai mult doar pentru a avea pe masă ceva de calitate, potrivit cancan.ro.

De asemenea, românii care aleg să facă o rezervare la restaurant vor plăti pentru un meniu de patru persoane, care va conține drob, pască și cozonac, 500 de lei. Prețurile la astfel de meniuri a crescut cu 30% față de anul trecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios