Cât ajung să plătească românii pentru un brad de Crăciun

Cât ajung să plătească românii pentru un brad de Crăciun
Foto: PIxabay

Românii au pornit deja în căutarea bradului de Crăciun. Anul acesta, prețul a crescut considerabil față de anul trecut. Brazii artificiali au ajuns să fie un lux pentru mulți dintre români.

În hipermarketuri prețul brazilor tăiați variază în funcție de dimensiunea acestora, dar prețul poate ajunge și la 400 de lei. Cel mai ieftin brad ajunge să coste 40 de lei, iar în funcție de înălțime aceștia pot să fie 379 de lei (350-400 cm), 285 de lei (300-350 cm), 58 de lei (140-170 cm).

Cei mai ieftini brazi de pe piață pot fi găsiți în pepinierele Romsilva, acolo unde aceștia sunt vânduți, în medie, cu 35 de lei bucata.

Și brazii în ghiveci au ajuns să coste destul de mult, aceștia având prețuri cuprinse între 250 și 3.000 de lei, în funcție de înălțimea acestora.

Prețul brazilor artificiali depinde în funcție de înălțime, de cât de bogate sunt ramurile, dar și de prezența unor decorațiuni deja aranjate în brad. Prețul mediu al unui brad de acest tip este de 150 și 350 de lei.

Care sunt cei mai scumpi brazi anul acesta

Deși bradul natural păstrează tradiția Crăciunului, românii încep să aleagă mai mult bradul artificial, întrucât acesta poate fi folosit în fiecare an. Cu toate acestea, unii brazi artificial pot să coste mai mult decât un salariu mediu pe economie, conform evz.ro.

Desigur, și în cazul brazilor artificiali, prețul diferă în funcție de înălțimea lor. Un brad artificiali de 300 cm, confecționat din PVC + PE, cu 12 rânduri de ramuri principale, cu suport metalic inclus, cu vârfuri ninse și conuri și care are ace 3D, ajunge să coste 4,789 de lei.

Cei care își doresc un brad inedit pot apela la brazii aurii al căror preț pornește de la 719 lei  (220 cm).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:48 - Cum arată programul prezidențial al lui Nicolae Ciucă: „Este expresia unei noi viziuni de dreapta pentru România viitorului” (VIDEO)
20:45 - Riscurile la care ne expunem atunci când aruncăm medicamente expirate la gunoi. Un spital din Timișoara a găsit o soluție
20:43 - Nicolae Ciucă, la lansarea programului său electoral: „În România pe care o vom construi împreună, legea va fi mai presus de orice interes. Procesele nu mai trebuie să dureze ani de zile”
20:36 - 12 maşini incendiate şi doi oameni înjungiaţi în Lisabona, după ce oamenii au ieșit să protesteze din cauza unui caz de brutalitate a poliției
20:32 - Nicolae Ciucă: “Aceasta este miza programului meu / Voi fi un președinte care muncește, aproape de oameni și comunități. Voi fi prezent în viața orașelor și comunelor, inclusiv a sectoarelor” (VIDEO)
20:23 - Indignare, după ce Joe Biden a spus că Donald Trump ar trebui închis. Președintele SUA și-a corectat apoi declarația
20:20 - Ministrul Bogdan Ivan (PSD): Săracul domn Ciucă… Ultimele sale declarații parcă sunt din categoria emisiunii „Copiii spun lucruri trăsnite” (VIDEO)
20:18 - Ce gest deplasat a făcut Alina Ceușan într-o sală de teatru. Celebra influenceriță, criticată dur. Oana Pellea: „O rușine”
20:10 - O româncă a obținut zeci de mii de euro, după ce și-a păcălit iubitul italian să-și vândă casa. Ce a decis femeia să facă cu banii
19:54 - Ce a făcut Smaranda, fiica lui Codin Maticiuc, la nunta lui Theo Rose, în momentul în care s-a plictisit. Actorul s-a amuzat copios