Casele construite de Guvern pentru sinistrații din Vrancea, vândute sau părăsite de localnici (VIDEO)

Publicat: 05 10. 2016, 11:25
Foto: adevarul.ro

Localnicii din satul Vadu Roșca, Vrancea, care au primit case construite din banii de la Guvern în urmă cu 11 ani, când apa le-a luat propriile locuințe, nu au știut să le aprecieze.

Deși statul le-a dat o mână de ajutor oamenilor în momentul în care aveau nevoie, aceștia au dat uitării ajutorul primit.

În loc să le îngrijească și să aibă grijă de ele, chiar dacă s-au întors la vechile locuințe, sătenii din satul Radu Roșca au ales fie să părăsească casele primite, fie să le vândă.

Chiar și Gigi Becali a ajutat din banii săi la construirea a 200 de locuințe.

La 11 ani distanță de la acel episod, casele făcute de Gigi Becali au rămas locuinte, însă cele de la Guvern nu.

„Probabil casele lui Becali sunt mai aproape de drumul naţional, au fost date în folosinţă mai repede şi în cartierul acela există şi o biserică, construită tot de Gigi Becali“, spune Nicuşor Păcuraru, primarul comunei Vulturu, potrivit Adevărul.

Una dintre persoanele care a ales să se întoarcă acasă este Petria Dumitru. La 75 de ani, bătrâna a decis că tot mai bine este acasă și spune că și-a refăcut vechea casă cum a putut.

„Am casă dată de Guvern, dar nu stă nimeni în ea. Mai merg când şi când acolo, să văd ce mai este, dar nu puteam să abandonez casa veche. Acolo am doar 500 de metri de teren, nu pot să cultiv o roşie, să pun o brazdă de ceapă. Stau aici la mine şi o păstrez şi pe aia, pentru copii sau pentru alte vemuri rele“, spune Petria Dumitru.

#DIRECT_ONE_k5lhde#

Sursă video: Ștefan Borcea

O nemulțumire în acest sens o are primarul comunei, Nicușor Păcuraru, pentru că dintr-un sat a ajuns să administreze 3 vetre de sat.

„Dacă se gândea de prima dată pentru construirea acestui dig, oamenii ar fi fost ajutaţi să-şi construiască casele pe locul vechilor imobile şi ar fi fost mult mai bine. Aşa, în fiecare an sunt nevoit să fac balastarea drumurilor la dublu, şi în noul cartier, plătesc 100.000 de lei pe an iluminatul public şi multe alte lucruri pe care le facem aici, într-o zonă care nu este populată. Cu aceşti bani s-ar fi putut rezolva alte probleme ale comunităţii. Trag totuşi nădejde că se vor întoarce din Italia, de la muncă, copiii proprietarilor şi va prinde viaţă şi zona asta“, a spus Nicuşor Păcuraru.