Cei care își doresc să mănânce carne de pui de țară vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar, întrucât prețul acesteia a crescut semnificativ.
Mulți români aleg carnea provenită de la găini crescute la țară pentru că are un conținut ridicat de proteine și aminoacizi, dar și pentru că are un gust autentic.
Prețul unui kilogram de carne de pui de țară este influențat, în mare parte, de costul furajelor, care a crescut destul de mult în ultima perioadă.
Crescătorii de pui de țară cer pentru un kilogram de carne aproximativ 27 de lei. Greutatea unui astfel de pui ajuns la maturitate este de 2,5 – 3kg, motiv pentru care pofticioșii vor scoate între 67,5 lei și 81 de lei pentru un astfel de pui de țară.
Pentru un kilogram de carne de găină sau cocoș, crescătorii cer aproximativ 30 de lei pe kilogram. Cea mai scumpă carne provenită de la păsările crescute la țară este cea de curcan, potrivit Antena3.ro.
Pentru un kilogram de carne de curcan crescut la țară, românii trebuie să plătească aproximativ 35 de lei. Un curcan cântărește aproximativ 8-10 kilograme, motiv pentru care prețul unuia ajunge să fie între 280 și 350 lei.