Care sunt cele mai scumpe alimente de pe masa de Crăciun / La cât va ajunge un coș cu alimente de bază în luna decembrie

Care sunt cele mai scumpe alimente de pe masa de Crăciun / La cât va ajunge un coș cu alimente de bază în luna decembrie
Foto: Pixabay.com

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar românii se pregătesc de ultimele cumpărături înaintea sărbătorilor. Prețurile sunt însă mult mai mari comparativ cu anul trecut, iar în luna decembrie acestea au crescut și față de luna precedentă și vor continua să crească până în preajma Crăciunului.

Specialiștii se așteaptă ca românii să scoată mai mulți bani din buzunare pentru pregătirea mesei de Crăciun, cu atât mai mult cu cât alimentele de bază au cunoscut creșteri seminficative în ultima perioadă.

Potrivit evz.ro, zahărul s-a scumpit cu 62%, iar uleiul cu 41%. Făina este cu 35% mai scumpă decât până acum, iar cartofii au și ei o majorare de 31%. Pe pozițiile următoare se situează produsele lactate și pâinea, în timp ce carnea de pui și carnea de porc sunt cu 20, respectiv 15% mai scumpe.

Care sunt cele mai costisitoare alimente de pe masa de Crăciun

Prețurile alimentelor vor crește și mai mult zilele viitoare, odată ce ne apropiem de Crăciun. Dacă un kilogram de carne este în jurul a 25 de lei, săptămâna viitoare acesta ar putea sări de 30 de lei.

O sticlă de ulei costă aproximativ 18 lei, dar prețul ar putea fi mai mare până în sărbători.

Astfel, potrivit statisticilor întocmite, coşul de cumpărături din decembrie va fi și cu 15% mai scump decât în luna noiembrie.

Așadar, dacă în luna noiembrie coşul cu produse de bază era în jur de 170 de lei, în decembrie acesta ar putea sări de 200 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`