Care este cea mai mare și cea mai mică pensie din UE. Pe ce loc se află România

Care este cea mai mare și cea mai mică pensie din UE. Pe ce loc se află România
Foto: Pixabay.com

La nivelul datelor din 2021, pensia medie încasată de un român era de 382 de euro, potrivit informațiilor oferite de Autoritatea Europeană pentru Asigurări și Pensii Ocupaționale, scrie Economica.

Pe ce loc se află România în ceea ce privește valoarea pensiilor

În UE, însă, cea mai mică pensie o încasează bulgarii, de 226 de euro pe lună. La nivelul Uniunii Europene, pensia medie este de 1.294 de euro. Valorile medii includ pensiile de stat, cele private obligatorii și, în unele cazuri, și pe cele private facultative sau asigurările de viață cu componentă de redistribuire a profitului.

La nivelul Uniunii Europene, România se clasează pe penultimul loc în ceea ce privește valoare pensiei medii, românii încasând 382 de euro pe lună. Doar Bulgaria mai are o astfel de pensie, cetățenii primind, în medie, 226 de euro pe lună.

Cea mai mare pensie din UE o încasează cetățenii din Islanda, care primesc lunar 2.762 de euro, țara fiind urmată de Luxemburg (2.575 de euro), Norvegia (2.438 de euro), Danemarca (2.417 euro) și Elveția (2.138 de euro), potrivit sursei citate anterior.

La polul opus, cea mai mică pensie o încasează cetățenii din Albania, care primesc lunar 131 de euro, țara fiind urmată de Bulgaria (226 de euro), Bosnia și Herțegovina (237 de euro), Turcia (255 de euro), Serbia (276 de euro), Muntenegru (291 de euro) și România (382 de euro).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`