Burduja: Stocurile de gaze sunt la aproape 94% grad de umplere în depozite. La cărbune depăşesc 550.000 de tone. Avem o evoluţie spectaculoasă în zona de panouri fotovoltaice (VIDEO)

Burduja: Stocurile de gaze sunt la aproape 94% grad de umplere în depozite. La cărbune depăşesc 550.000 de tone. Avem o evoluţie spectaculoasă în zona de panouri fotovoltaice (VIDEO)
Sebastian Burduja (PNL), ministrul Energiei. Sursa foto: Sebastian Burduja / Facebook

Sebastian Burduja (PNL), ministrul Energiei, a anunțat că depozitele de gaze sunt pline în proporție de circa 94%, iar stocurile de cărbune depăşesc 550.000 de tone. Acesta a remarcat și o „evoluţie spectaculoasă” în zona de panouri fotovoltaice. Declarațiile au fost făcute la finalul primului comandament de iarnă din acest an.

Burduja, despre stocurile de gaze și cărbune

„Avem câteva aspecte mai bune decât anul trecut. Aş începe cu gazul: avem stocuri la nivel de aproape 94% gradul de umplere în depozite, (…) mai mult decât anul trecut când oricum am bătut toate recordurile”, a declarat Sebastian Burduja.

Ministrul a ținut să precizeze că avem depozitele de gaze la un nivel istoric pentru această perioadă.

Burduja a spus apoi că stăm mai bine ca în 2023 și în ce privește stocurile de cărbune. Ele depăşesc 550.000 tone, din care 370.000 în centrale, iar restul în cariere.

Burduja anunță o evoluţie spectaculoasă în zona de panouri fotovoltaice

„Se vede foarte clar o evoluţie spectaculoasă în zona de panouri fotovoltaice, parcurile solare.

Ne aşteaptăm la încă 683 MW până la finalul anului, la care se adaugă cei 228 deja puşi în funcţiune. Vă daţi seama? Înseamnă aproape 1.000 de megawaţi solari nou-nouţi de anul acesta!

Eolian, ceva mai puţin, 76 de megawaţi până la finele anului şi, foarte important, încă 84 de megawaţi stocare.

Sunt proiecte avansate, deci la finalul acestui an avem toate şansele să avem circa 110 megawaţi stocare, capacităţi puse în funcţiune anul acesta, în baterii”, a mai declarat Sebastian Burduja, la finalul comandamentului de iarnă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)