Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Guvernul dă dovadă de heirupism, fără o predictibilitate și fără o analiză a consecințelor măsurilor fiscale. Actul normativ, incoerent (VIDEO)

Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Guvernul dă dovadă de heirupism, fără o predictibilitate și fără o analiză a consecințelor măsurilor fiscale. Actul normativ, incoerent (VIDEO)
Bogdan Hossu, președintele CNS Cartel Alfa. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul dă dovadă de heirupism, fără o predictibilitate și fără o analiză a consecințelor măsurilor fiscale, a declarat președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Bogdan Hossu (Cartel Alfa), pe B1 TV, despre pachetul fiscal al Guvernului

Liderul sindical a acuzat Guvernul de „heirupism”.

„Primul lucru, tocmai datorită că se merge pe repede înainte, este heirupismul de care dă dovadă, fără o predictibilitate și fără o analiză a consecințelor măsurilor respective. Al doilea lucru este incoerența pe care o constatăm în actul normativ respectiv”, a declarat Bogdan Hossu.

„E adevărat că acum am înțeles că pe ultima sută de metri au mai fost modificări în structura sa, dar în esență, conform discuțiilor în Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social (…), cele trei direcții ale actului normativ sunt modificările Codului Fiscal, care ar trebui să aducă 25 de miliarde de lei, începând după 1 ianuarie 2024, reforma în domeniul administrației și mai ales creșterea taxelor pe anumite componente ale lucrătorilor, care să fie aplicată imediat, de la 1 octombrie, și care ar aduce până la sfârșitul anului 10 miliarde, iar reforma, hai să spunem, în combaterea evaziunii fiscale, aplicată tot de la 1 octombrie acest an, până la sfârșitului anului ar aduce încă 5 miliarde”, a continuat el.

„Pe de o parte, asta înseamnă că până la sfârșitul anului din măsurile respective vor fi aduse la bugetul statului 15 miliarde, iar în același timp Guvernul spune că trebuie să acopere până la sfârșitul anului 30 de miliarde, deci prima discrepanță”, a adăugat Bogdan Hossu.

„A doua discrepanță este, hai să spunem, repartizarea efortului pe diferitele structuri ale societății în ansamblu, deci putem înțelege că e o situație de criză, dar în același timp noi înțelegem că toată lumea trebuie să suporte acest efort distribuit cât de cât echilibrat. Deci se taie anumite facilități la anumite sectoare de activitate, cum e IT-ul, agricultura, construcțiile, dar în același timp majorările de 25% pentru parlamentari făcute în februarie nu se elimină, cum nu se elimină nici anumite contribuții, care sunt de fapt facilități pentru anumite categorii, cum e faptul că avocații și notarii nu plătesc contribuții de asigurări sociale”, a mai spus președintele Cartel Alfa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)