Biletele de avion, cu 20% mai scumpe decât în aceeași perioadă a anului trecut / Când sunt estimate scăderile de preț

Biletele de avion, cu 20% mai scumpe decât în aceeași perioadă a anului trecut / Când sunt estimate scăderile de preț
Foto simbol: Pixabay

În perioada vacanțelor turiștii trebuie să pună în balanță mai mulți factori și să ia cea mai bună decizie în ceea ce privește transportul, cu atât mai mult cu cât prețul motorinei și benzinei a crescut galopant în ultima vreme.

Mulți preferă să lase mașinile în parcare și să se îmbarce în avion pentru a ajunge la destinație, însă prețurile nu au făcut excepție nici în ceea ce privește companiile aeriene și au crescut și ele odată cu ale celorlalte mijloace de transport. În plus, avioanele au avut întârzieri mari în ultima lună, iar multe alte curse au fost anulate pe ultima sută de metri.

În urma unei analize care a fost efectuată de o platformă specializată în verificări ale tarifelor practicate de companiile aeriene, conform datelor centralizate de Kiwi.com, prețurile la biletele de avion pe timpul verii au fost majorate cu 20% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, notează Agerpres.

Bilete mai scumpe de avion și anulări tot mai multe

În ciuda măririi tarifelor de achiziționare a biletelor, conform datelor furnizate până în prezent numărul rezervărilor efectuate online este cu 18,2% mai mare decât cel de anul trecut.

Tot la nivelul măriri se încadrează însă și numărul anulărilor de zboruri, de la 1,39% în intervalul aprilie-mai până la 4,09% în lunile iunie-iulie. În același timp și rata anulărilor din partea pasagerilor este pe o pantă ascendentă, ajungând la 4,58% în ultimele două luni, comparativ cu 3,63% în primăvara acestui an.

Despăgubiri pentru rutele anulate

Mulți români au avut parte de surprize neplăcute la plecarea sau întoarcerea din vacanțe, atunci când, aflați pe aeroport, au aflat că rutele lor au întârzieri de ordinul orelor, aflate chiar în pericol de a fi anulate.

„Românii au ales AirHelp Plus, un serviciu care îi ajută să primească despăgubiri în eventualitatea unui zbor întârziat sau anulat, cu 78% mai mult în lunile iunie-iulie faţă de perioada primăverii. Serviciul Blue Ribbon, care ajută la trackingul şi returnarea rapidă a bagajului pierdut sau întârziat, a fost achiziţionat cu 24,4% mai mult decât în aprilie-mai”, se arată în mesajul transmis de sursa citată.

Toamna aduce scăderi de prețuri

Reprezentanții firmei care a realizat sondajul susțin însă că prețurile vor scădea odată cu venirea toamnei, mai întâi cu 12,6% pentru luna septembrie, ajungând până la 34,4% în următoarele două luni.

Destinațiile preferate de români în vara acestui an sunt Italia, Regatul Unit al Marii Britanii, Spania, Grecia şi Franţa, mai notează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`