Legea, care prevede subvenții de 52 de miliarde de dolari pentru producătorii de cipuri din SUA, are ca scop reducerea dependenței SUA de tehnologia produsă în Taiwan și Coreea de Sud.
Președintele SUA, Joe Biden, a semnat legea CHIPS și Science Act of 2022, care acordă 200 de miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani pentru a avansa cercetarea științifică din SUA, într-un efort de a concura cu China, arată Reuters.
Departamentul de Comerț al SUA nu a stabilit încă liniile directoare pentru evaluarea cererilor de finanțare și nu este clar când vor fi finanțate proiectele.
La semnare au participat directorii executivi de la Micron, Intel, Lockheed Martin, HP și Advanced Micro Devices, precum și oficiali ai cabinetului și lideri ai industriei auto și ai sindicatelor, inclusiv președintele United Auto Workers, Ray Curry, a precizat Casa Albă.
Penuria continuă de cipuri a afectat totul, de la vehicule, arme, mașini de spălat și jocuri video. În timp ce deficitul continuă să afecteze producătorii de automobile, mii de mașini și camioane sunt blocate în sud-estul statului Michigan în așteptarea cipurilor.
Qualcomm s-a angajat să cheltuiască un total de 7,4 miliarde de dolari pentru achiziții până în 2028, după ce a acceptat luni să achiziționeze cipuri semiconductoare în valoare de 4,2 miliarde de dolari în plus de la unitatea de producție din New York a GlobalFoundries.
Cota de piață din SUA va crește de la 2% la 10% ca urmare a anunțului Micron privind o investiție de 40 de miliarde de dolari în producția de cipuri de memorie, potrivit Casei Albe.
Marți, Micron a declarat că investițiile sale vor genera până la 40.000 de locuri de muncă în producție și construcții și anticipează că va primi fonduri din legea privind semiconductorii.