BANI DE LA STAT pentru românii din DIASPORA: Ce domenii sunt FINANȚATE pentru a începe o afacere

BANI DE LA STAT pentru românii din DIASPORA: Ce domenii sunt FINANȚATE pentru a începe o afacere

Veste bună pentru conaţionalii noştri de peste hotare. Peste 2.000 de români din Spania au primit bani europeni pentru a-și începe o afacere în România. Valoarea maximă a unui plan de afaceri aprobat este de 40.000 de euro, informează Capital.

RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU!PRIMELE IMAGINI CU LOCUL DE VECI! ROMÂNIA E ÎN LACRIMI (GALERIE FOTO)

Ministerul Fondurilor Europene finanțează, prin programul Diaspora Start-Up, afaceri pentru românii plecați în afară țării. Se încearcă astfel, prin intermediul banilor europeni, nu doar încurajarea românilor să se întoarcă acasă, dar și dezvoltarea a numeroase afaceri care să producă plus-valoare pentru economia națională.

Ana Maria Bușoniu, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene – MFE, a prezentat joi la Madrid, în cadrul unei conferințe de presă, ce s-a realizat până acum în cadrul Programului Diaspora Start-Up în Spania.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! FUEGO A PĂȚIT-O GRAV! IRINA LOGHIN A DAT VESTEA CUMPLITĂ! E ȘOC ȘI GROAZĂ (GALERIE FOTO)

Astfel, în Spania au fost selectate în proiectele de implementare a programelor susținute din fonduri europene, 2.093 de persoane, în Italia 1.952 de persoane, în Marea Britanie 1.081 de persoane, în Germania 459 de persoane și în Republica Moldova 397.

LACRIMI ÎN SHOWBIZ! BIATA, RONA HARTNER! AU DESCHIS TESTAMENTUL! DIN PĂCATE E ADEVĂRAT! AU FOST ULTIMELE IMAGINI

Programul Diaspora Start-Up a avut în Spania o alocare inițială de 30 de milioane de euro în 2016, din partea MFE, la care se adaugă alte 75,40 milioane de euro alocate în perioada 2014-2020 prin Programul Operațional Capital Uman – POCU, pentru încheierea a 32 de contracte de finanțare, valoarea maximă a unui plan de afaceri aprobat fiind de 40.000 de euro.

Planurile de afaceri au ca obiect de activitate desfășurarea a 82 de tipuri de activități economice, cele mai frecvente fiind următoarele: service auto, restaurante, coafura și alte activități de înfrumusețare, fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor de patiserie, lucrări în construcție, lucrări de instalații electrice, instalații sanitare și aer condiționat, comerț cu amănuntul prin case de comenzi sau pe internet, agenții turistice, consultanță în tehnologia inforrmației și activități de realizare de software la comandă.

Programul a fost implementat în trei etape cadru: formarea antreprenorială, implementarea planurilor de afaceri finanțate din fonduri europene și, în final, programul de monitorizare a dezvoltării și funcționării afacerilor finanțate.

Grupul țintă al proiectului sunt persoanele fizice care îndeplinesc cumulative mai multe condiții. Astfel, cei ce vor să primească finanțare trebuie să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban, să aibă vârsta de minim 18 ani, să fie cetățean român și să facă dovada domiciliului sau reședinței în străinătate în ultimele 12 luni, până la momentul înscrierii în grupul țintă.

Ulterior, trebuie să aibă reședința în mediul rural sau urban, în regiuni mai puțin dezvoltate ale României. Nu în ultimul rând, trebuie să demonstreze experință antreprenorială, capacitate tehnică și profesională sau cunoștințe de specialitate în domeniul în care dorește să inițieze afacerea vizată în cadrul proiectului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`