Banca Europeană de Investiţii ar putea cere Volkswagen returnarea împrumuturilor acordate în ultimii 25 de ani, în contextul scandalului noxelor falsificate

Banca Europeană de Investiţii ar putea cere Volkswagen returnarea împrumuturilor acordate în ultimii 25 de ani, în contextul scandalului noxelor falsificate
Foto: volkswagen.com

Volkswagen primeşte o nouă lovitură. Banca Europeană de Investiţii a anunţat că ar putea cere companiei germane să îi returneze o parte împrumuturile acordate în ultimii 25 de ani, din cauza scandalului noxelor falsificate, informează Reuters. Dacă Banca îşi cere banii înapoi, Volkswagen ar putea avea de returnat până la 4,6 miliarde de euro.

Preşedintele Băncii Europene de Investiţii a anunţat că instituţia ar putea cere Volkswagen să îi returneze împrumuturile acordate. Într-un interviu acordat presei germane, Werner Hoyer a declarat că instituţia pe care o conduce a oferit producătorului german împrumuturi pentru diverse proiecte, printre care și dezvoltarea unor motoare cu emisii reduse, dar că acum investighează ce s-a întâmplat cu banii din credite. Oficialul a precizat că ar putea să ceară returnarea creditelor.

Dacă Banca îşi va cere banii înapoi, Volkswagen ar putea avea de achitat până la 4,6 miliarde de euro, sumă pe care a primit-o din 1990 şi până acum. În plus, constructorul german nu se mai poate baza pe viitor pe un credit din partea instituţiei. Din cauza scandalului noxelor, relația dintre Banca Europeana de Investiții și Volkswagen s-a deteriorat ireversibil.

Volkswagen va începe în ianuarIe 2016 chemarea în service pentru 11 milioane de maşini din toată lumea, care au instalat pe ele un software de trucare a emisiilor de gaze poluante.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`