Avocații lui Codruț Șereș: Sunt erori în rechizitoriul procurorilor. Începerea urmăririi penale este nelegală

Avocații lui Codruț Șereș: Sunt erori în rechizitoriul procurorilor. Începerea urmăririi penale este nelegală

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă un nou termen în dosarul Hidroelectrica, în care fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, omul de casă al lui Dan Voiculescu este trimis în judecată pentru subminarea economiei.

Avocaţii lui Şereș susţin că au găsit mai multe nereguli în rechizitoriu, motiv pentru care solicită refacerea actului de acuzare. Între timp, fostul ministru al Economiei a fost trimis în judecată, într-un nou dosar privind fraudarea Hidroelectrica.

„Sunt erori fundamentale care prcatic fac imposibilă intrarea la acest moment în fondul cauzei, pentru că rechizitoriul nu a prezentat nici o stare de fapt, ci fragmente din mijloace de proba. Se reține cu privire la aceeași faptă o infracțiune subsecventă, favorizarea infractorului, ceea ce exclude participarea domnului Șereș la orice complot și în același timp se reține și infracțiunea de complot. Am invocat și nelegală începerea urmării penale. Nu există o plângere, nu există un denunț, nici proces verbal de înregistrare din oficiu”, a declarat Gheorghe Mateuț, avocatul lui Șereș.

Codruţ Sereş este trimis în judecată în dosarul Hidroelectrica, sub acuzația de neglijenţă şi de subminare a economiei. Conform procurorilor, fostul ministrul al Economiei nu a anunţat autorităţile cu privire la activităţile ilegale care aveau loc în cadrul Hidroelectrica, aflată chiar în subordinea ministerului patronat de Sereş.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism spun că Sereș trebuia să ia măsuri atunci când a constatat că directorii din subordinea sa vindeau energie ieftină la un preţ cu mult peste cel al pieţei şi să îi dea afară.

De asemenea, Codruţ Sereş este acuzat că a închis ochii atunci când subalternii săi au retehnologizat mai multe unităţi hidroenergetice cu mai mulţi bani decât ar fi costat în mod normal.

Astfel, prejudiciul total creat statului român prin vinderea de energie ieftină la preţuri supraevaluate depăşeşte cifra de 100 de milioane de euro.

Termen în dosarul Hidroelectrica

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_17388').select();" id="embed_text_17388" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Părintele Dumitru Stăniloae vorbește despre ceva ce ne privește pe fiecare în parte. Din epava morală care ajungem uneori putem redeveni, cu ajutorul lui Hristos, oameni deplini (VIDEO)
23:39 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Vasile Bănescu: Dumnezeu l-a ales în felul Lui tainic pe părintele Arsenie Boca să fie unul dintre mărturisitorii creștini ortodocși în perioada cruntă a comunismului (VIDEO)
22:59 - Andreea Bănică, replică la comentariile răutăcioase pe care le-a primit după un concert: „Sunt sânii mei, ce să fac cu alea care nu au deloc și nu le sare nimic?” (VIDEO)
22:32 - Surpriză pentru Mihai Bendeac, după ce a cumpărat două covoare de pe Temu: „Sunt deosebit de prost” (VIDEO)
22:06 - Ungaria a publicat acordul privind extinderea Schengen: După aderare, România și Bulgaria vor continua controalele la frontierele terestre pentru cel puțin 6 luni