Aurul României valorează 7,855 miliarde de euro. La cât au ajuns rezervele internaționale

Aurul României valorează 7,855 miliarde de euro. La cât au ajuns rezervele internaționale
Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit BNR, nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone, valoarea acesteia ajungând la 7.855 milioane euro.

La 30 septembrie 2024, rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) se situau la nivelul de 65.778 milioane euro, față de 63.187 milioane euro la 31 august 2024, a anunțat marți banca centrală.

Potrivit acesteia, în cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

Intrări de 6.050 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor în valoare nominală de 3.000 milioane euro și în dolari americani în valoare nominală de aproximativ 1.890 milioane euro) și altele;

Ieşiri de 3.459 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (aproximativ 685 milioane euro); plăţi din contul Comisiei Europene și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 7.855 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 septembrie 2024 au fost de 73.663 milioane euro, faţă de 70.775 milioane euro la 31 august 2024.

Plăţile scadente în luna octombrie 2024 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 1.850 milioane euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:17 - Castraveții murați, care vor surprinde pe oricine îi încearcă. Ingredientele folosite în cea mai veche rețetă
17:16 - Ambasadoarea SUA: Mai trebuie parcurși pași importanți în următoarele luni pentru a stabili dacă România este eligibilă pentru Programul Visa Waiver
17:14 - Dinică (USR), despre numirile controversate de la BNR: Doar 3 minute audieri în Comisie. Tot acest proces dovedește nepăsare față de ce aduce viitorul. În 2025 n-o să fie bine în economie (VIDEO)
17:11 - Atacurile urșilor continuă. Un bărbat din Suceava a fost rănit
16:56 - Liderul USR o susține pe Maia Sandu la prezidențialele de peste Prut. Elena Lasconi: Ne putem uni cu Republica Moldova prin valorile europene și eu o să fiu o super susținătoare pentru aderarea ei la UE (VIDEO)
16:46 - USR respinge orice fel de alianță cu partidele extremiste după alegeri. Elena Lasconi: Probabil că nu ați avut bunici sau străbunici care să vă povestească cât de mult rău au făcut rușii când au intrat pe teritoriul României (VIDEO)
16:45 - Sergiu Bîlcea (PNL): Cine este în spatele candidaturii lui Mircea Geoană? Pentru că vedem o desfășurare de forțe în toată țara. Cine îl susține și, mai ales, cine dă acești foarte, foarte mulți bani și care este scopul lor? (VIDEO)
16:43 - Marius Pașcan (PMP): Recalcularea pensiilor, gândită strict în scop electoral, s-a dovedit a fi o bătaie de joc la adresa seniorilor. Echitatea e doar la pensiile speciale (VIDEO)
16:40 - Studenții au protestat la deschiderea anului universitar la SNSPA. „Fără abuzatori în universități!” (VIDEO)
16:28 - Alexandru Dimitriu (USR): Orice probleme ce țin de scorul mare al unor partide extremiste ne îngrijorează. Sperăm să nu se concretizeze la vot (VIDEO)