Aurul, nou record istoric. A depășit 2.300 de dolari pe uncie

Aurul, nou record istoric. A depășit 2.300 de dolari pe uncie
Foto simbol: Pixabay

Prețul aurului a doborât un nou record istoric joi, 4 aprilie, la peste 2.300 de dolari pe uncie, continuându-și creșterea datorită previziunilor de scădere a ratelor dobânzilor americane în acest an și tensiunilor geopolitice.

Aurul a doborât record după record

Lingourile au atins joi 2.304,96 dolari uncia, potrivit Bloomberg News, după ce președintele Rezervei Federale a SUA (Fed) Jerome Powell a declarat că ar fi probabil potrivit să se reducă costurile îndatorării la un moment dat în acest an, scrie Le Figaro.

Metalul prețios a stabilit mai multe recorduri în ultimele săptămâni, deoarece Fed a indicat că intenționează să relaxeze politica monetară în curând, făcându-l mai atractiv pentru investitori. Popularitatea aurului ca refugiu sigur în vremurile tulburi și-a sporit, de asemenea, valoarea, comercianții fiind îngrijorați de criza din Orientul Mijlociu și de războiul în curs din Ucraina.

Toți ochii sunt acum ațintiți asupra cifrelor privind ocuparea forței de muncă din SUA, care urmează să fie publicate la sfârșitul săptămânii, un rezultat slab fiind susceptibil să dea Fed-ului o marjă de manevră pentru a reduce ratele mai devreme decât se așteaptă.

Tariful argintului începe și el să se majoreze

Amintim că prețul aurului a ajuns la un nou record în săptămâna 25-29 martie având în vedere faptul că investitorii privați cumpărară în cantități mai mari, dar și Rusia și China se concentrează pe cumpărarea metalului prețios. Și prețul argintului începe să aibă un preț tot mai mare.

Deprecierea dolarului este și factorul care a împins investitorii să cumpere aur. Prețul metalului prețios are un prag de rezistență stabilit la 2.320- 2.350 de dolari pe uncie și se așteaptă ca acesta să crească în perioada următoare. Dacă va depăși pragul, prețul unciei va putea ajunge până la 2.500 de dolari sau chiar mai mult, în acest an.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)
21:43 - Nicușor Dan îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze și la referendum: “De trei ori DA!”/ „Ca primar, o să insist să avem niște standarde de cost, astfel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate între sectoare” (VIDEO)
21:33 - Drama românilor din Valencia, la o lună după ce furtuna a distrus tot. „Nu mă gândeam că în Spania nu primeşti ajutor imediat”
21:09 - Drulă: Noi am vrea o alianță de dreapta dacă Bolojan preia PNL, cum spune toată lumea pe la colțuri / Programul PNL nu are nimic liberal, numai din astea ca la Ceaușescu / Nu cred ce spune Ciolacu, cred că el vrea toată puterea (VIDEO)
20:52 - Ciolacu: Am ajuns la Budapesta, unde vineri are loc o întâlnire decisivă pentru aderarea deplină a României la Schengen. Demersul nu e al vreunui partid anume, ci este al României
20:46 - Votarea va începe de vineri, în diaspora. Ce acte de identitate trebuie să aibă alegătorii la ei pentru a putea vota