Prețul aurului a doborât un nou record istoric joi, 4 aprilie, la peste 2.300 de dolari pe uncie, continuându-și creșterea datorită previziunilor de scădere a ratelor dobânzilor americane în acest an și tensiunilor geopolitice.
Lingourile au atins joi 2.304,96 dolari uncia, potrivit Bloomberg News, după ce președintele Rezervei Federale a SUA (Fed) Jerome Powell a declarat că ar fi probabil potrivit să se reducă costurile îndatorării la un moment dat în acest an, scrie Le Figaro.
Metalul prețios a stabilit mai multe recorduri în ultimele săptămâni, deoarece Fed a indicat că intenționează să relaxeze politica monetară în curând, făcându-l mai atractiv pentru investitori. Popularitatea aurului ca refugiu sigur în vremurile tulburi și-a sporit, de asemenea, valoarea, comercianții fiind îngrijorați de criza din Orientul Mijlociu și de războiul în curs din Ucraina.
Toți ochii sunt acum ațintiți asupra cifrelor privind ocuparea forței de muncă din SUA, care urmează să fie publicate la sfârșitul săptămânii, un rezultat slab fiind susceptibil să dea Fed-ului o marjă de manevră pentru a reduce ratele mai devreme decât se așteaptă.
Amintim că prețul aurului a ajuns la un nou record în săptămâna 25-29 martie având în vedere faptul că investitorii privați cumpărară în cantități mai mari, dar și Rusia și China se concentrează pe cumpărarea metalului prețios. Și prețul argintului începe să aibă un preț tot mai mare.
Deprecierea dolarului este și factorul care a împins investitorii să cumpere aur. Prețul metalului prețios are un prag de rezistență stabilit la 2.320- 2.350 de dolari pe uncie și se așteaptă ca acesta să crească în perioada următoare. Dacă va depăși pragul, prețul unciei va putea ajunge până la 2.500 de dolari sau chiar mai mult, în acest an.