Au spus ADEVĂRUL despre PENSII: Șapte milioane de oameni sunt AFECTAŢI!

Au spus ADEVĂRUL despre PENSII: Șapte milioane de oameni sunt AFECTAŢI!

Asociația care reprezintă administratorii de pensii private din România îl contrazice, în termeni fermi pe Darius Vâlcov, strategul din spatele programului de guvernare al PSD. La mijloc este vorba despre pensiile a peste 7 milioane de români, contributori la pensiile private, care au în total circa 10 miliarde de euro în respectivele fonduri, scrie Capital.

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) îi răspunde lui Darius Vâlcov, strategul PSD, informând-ul că administratorii de pensii private nu sunt în niciun caz SRL-uri şi nici nu percep comisioane prea mari, raportat la alte ţări din Europa.

„Comisioanele percepute de administratorii Pilonului II din România sunt semnificativ mai mici decât cele percepute de sistemele similare din alte state, precum şi de alte sisteme de economisire.Studiul „Update of IOPS Work on Fees and Charges” realizat de IOPS (organizaţia ce grupează toate instituţiile de supraveghere a sistemelor de pensii private şi asigurări din statele lumii) în 2014 a arătat că valoarea totală a comisioanelor percepute de administratorii fondurilor de pensii este cu 25% (un sfert) mai mică decât media celorlalte 42 de sisteme similare de economisire din statele membre IOPS.”, transmite APAPR.

Darius Vâlcov a spus despre fondurile de pensii că sunt „nişte SRL-uri care percep comisioane de 1,5 miliarde de euro din cele 10 miliarde de euro pe care le administrează”.

Ponderea comisioanelor încasate de administratorii privaţi a fost, per ansamblul celor 10 ani de existenţă a pensiilor private, circa jumătate din randamentul pe care fondurile le-au obţinut prin plasarea banilor. În plus, ponderea comisioanelor în totalul activului a scăzut an de an, ca urmare a creşterii sumelor din conturi.

Pe de altă parte, APAPR aminteşte că administratorii sunt firme cu capital social minim de 4 milioane de euro, suprevegheate de ASF, deci nu pot fi asmiliate în cniun caz unor SRL-uri.

De asemenea APAPR reiterează faptul că Pilonul II de pensii private obligatorii din România este unul solid, transparent, eficient reglementat şi profitabil pentru participanţi. Performanţa Pilonului II din România a fost remarcată de instituţii internaţionale prestigioase: Banca Mondială, FMI, OECD, BERD, Comisia Europeană, BetterFinance. APAPR va continua să comunice şi să informeze pe toţi cei interesaţi să evalueze în mod corect performanţa actuală a sistemului de pensii private.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)