Apartamente mai ieftine în București. Zonele în care prețurile au scăzut cu 18% față de anul trecut

Apartamente mai ieftine în București. Zonele în care prețurile au scăzut cu 18% față de anul trecut
Sura Foto: Freepik

Trei zone din București înregistrează scăderi semnificative ale prețurilor la apartamentele cu două camere, față de anul 2022. Locuințele se vând cu până la 18% mai ieftin în zona de sud-vest a Capitalei, dar s-au scumpit cu până la 21% în nord, aratele un studiu realizat de economica.net. 

Rahova-Sebastian – O scădere de 18%

Prețurile cerute pentru apartamentele cu două camere din zona Rahova-Sebastian au înregistrat o scădere considerabilă, coborând de la 73.606 euro în martie la 56.000 de euro în octombrie. Aceasta reprezintă o scădere de 18% în comparație cu octombrie 2022.

Ștefan cel Mare – Tei – Scădere cu 7%

Zona Ștefan cel Mare – Tei a înregistrat, de asemenea, o scădere a prețurilor cerute, trecând de la 88.500 de euro în mai la 73.000 de euro în octombrie. Scăderea față de octombrie 2022 este de 7%.

Unirii – Reducere de 10%

Prețurile pentru apartamentele cu două camere din zona Unirii au scăzut de la 133.000 de euro în aprilie la 104.000 de euro în octombrie, reprezentând o reducere de 10% față de octombrie 2022.

Zone cu creșteri modeste sau nule

Există și zone în București unde creșterile anuale ale prețurilor la apartamentele cu două camere nu depășesc 5%. Acestea includ Titan-Dristor, Tineretului-Timpuri Noi, Alba Iulia-Decebal-Muncii, Aviației, Băneasa, Iancului-Mihai Bravu, Pantelimon, Moșilor-Dacia și Drumul Taberei – Ghencea.

Zone cu creșteri semnificative ale prețurilor

În contrast, există zone în care proprietarii cer acum mai mult pentru locuințe. Descoperă cum prețurile au crescut în aceste locuri.

Crângași-Giulești – Creștere de 21%

Zona Crângași-Giulești a înregistrat o apreciere constantă a prețurilor, cu apartamente ajungând la o medie de 98.000 de euro. Apartamentele noi de două camere disponibile la vânzare au prețuri de 120.000 de euro, iar cele noi variază de la 75.000 la 85.000 de euro. Creșterea anuală a prețurilor aici este de 21%, conform datelor portalului Anunțul.ro.

Alte zone cu creșteri semnificative

Floreasca-Dorobanți înregistrează o creștere de 22%, în timp ce zonele Victorie-Romană și Vitan au o creștere de 18% față de octombrie 2022. În zona Bucureștii Noi – Dămăroaia, prețurile cerute sunt acum cu 14% mai mari față de aceeași perioadă anul precedent.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:03 - Care sunt alimentele pe care Regele Charles nu mai are voie să le consume după ce a fost diagnosticat cu cancer. Schimbările pe care le-a făcut monarhul în regimul alimentar
15:53 - Nicu Ștefănuță, despre audierea TikTok din Parlamentul European: Rețelele au obligația de moderare a știrilor false și de rectificare. Ce este ilegal în offline este ilegal și în online (VIDEO)
15:47 - Alertă în Timișoara! S-a prăbuşit o bucată de tavan la Maternitatea Odobescu. Opt bebeluși au fost transferați la alt spital
15:39 - Victor Ponta: Nu o să votez cu doamna Lasconi. Cu cine votez, dacă votez, o să vă spun duminică / Alegători PSD și lideri de partid, cu o singură excepție, mi-au spus că nu ar vota-o
15:27 - Reacția fermă a lui Marcel Ciolacu, după declarațiile lui Alexandr Dughin: „România NU poate avea un viitor alături de Rusia! Eu am înțeles mesajul oamenilor și voi acționa ca atare”
15:16 - CJ Ilfov, detalii despre evenimentul „Acasă la Moș Crăciun – Glina”: „Redescoperim magia Crăciunului împreună”
15:15 - Biserica Ortodoxă Română nu reușește să apere creştinismul de curentul New Age promovat de Călin Georgescu și soția sa
15:12 - Federația Română de Fotbal va contesta la TAS deciziile luate de UEFA în meciul cu Kosovo. România a fost dur sancționată
15:07 - Ștefan Pălărie (USR): Toată lumea este îngrijorată. Mobilizarea asta pe care eu o resimt este enormă pentru că miza este enormă. Discutăm despre est și vest (VIDEO)
14:52 - Facturile la gaze ar putea crește cu 150 de lei pe lună de la 1 ianuarie 2025