Andrei Caramitru, despre OUG privind taxa de solidaritate: Practic am băgat o taxă doar la Romgaz și nu la Petrom, or așa ceva nu se poate. Decidenții au instrumentele să repare tâmpenia asta (VIDEO)

Andrei Caramitru, despre OUG privind taxa de solidaritate: Practic am băgat o taxă doar la Romgaz și nu la Petrom, or așa ceva nu se poate. Decidenții au instrumentele să repare tâmpenia asta (VIDEO)
Foto: Andrei Caramitru / Facebook

Andrei Caramitru a vorbit despre OUG privind taxa de solidaritate, vineri, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, și s-a arătat de părere că decidenții „au instrumentele să repare tâmpenia asta”, în sensul în care a fost introdusă „o taxă doar la Romgaz și nu la Petrom, or așa ceva nu se poate”.

Ce a spus Andrei Caramitru, pe B1 TV, despre OUG privind taxa de solidaritate

Întrebat despre modul în care a fost redactată OUG privind taxe de solidaritate, el a afirmat: „„La nivel politic am văzut toți că au fost niște declarații destul de dure împotriva Austriei, a apărut treaba asta, deci cumva cred că politicienii de top, ăia la vârf, chiar voiau să facă taxa asta, ca semnal. Au apărut chiar semnale că vor să o mărească în Parlament, cred că Pavel Popescu a zis ceva de genul acesta. Eh, și subit, au rămas acum consternați, toată lumea e șocată cum a apărut treaba asta. Eu cred că, în Ministerul Energiei, Ministerul de Finanțe, alte zone, sunt foarte mulți care au fost puși pe acolo în timp ca să ajute aceste companii care servesc interesele rusești”.

„Probabil că cineva acolo, pe o căruță de bani, a reușit să scoată o virgulă, să scoată un cod CAEN ceva și să blocheze tot. Cred că asta s-a întâmplat, pentru că e ceva șocant, deci practic noi am băgat o taxă doar la Romgaz și nu la Petrom, or așa ceva nu se poate. Există, însă, o rezolvare, vreau să spun. OUG-ul poate să fie schimbat și chiar sunt curios dacă îl vor schimba sau nu, știind acest lucru, și, doi, în Parlament poate fi schimbat OUG-ul”, a adăugat Andrei Caramitru.

„Acum, dacă nu fac nici asta, e o decizie clară politică undeva în care practic noi în loc să luăm banii pe care îi lasă Uniunea Europeană să îi luăm, vorbim de sute de milioane de euro în bugetul României pentru pensii salarii și investiții, statul român și decidenții, deși au instrumentele să repare tâmpenia asta, decid că banii ăștia sunt bine să ajungă în buzunarele OMV din Viena. Dacă se întâmplă treaba asta, este o trădare clară de țară și cred că cei care nu vor face acest lucru, dacă nu îl vor face, poate nu o să aibă probleme imediat, dar în timp o să aibă niște probleme grave și ar fi cazul să se trezească și să facă treburile cum trebuie”, a mai spus Andrei Caramitru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)