Ambasadorul Israelului în România, David Saranga: “Capitalul uman este foarte important pentru România. Atunci când vorbim despre industria IT, despre investirea în tehnologie înaltă”

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga: “Capitalul uman este foarte important pentru România. Atunci când vorbim despre industria IT, despre investirea în tehnologie înaltă”

EXCLUSIV ONLINE // Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a vorbit în cadrul celei de-a a doua ediții a International Business Forum – IBF 2019 care sunt caracteristicile care au făcut din Israel un exemplu economic de succes.

Care este succesul Israelul ca boom economic? Avem multe provocari in regiune, climatul în regiune este problematic, mare parte este deșert, traim intr-o zona geostrategica de asemenea problematica, vorbim de asemenea, despre absenta resurselor nationale. Aceste provocari ne-au determinat sa gasim solutii sa le depasim si sa avem succes in raport cu alte regiuni care nu au aceste lipsuri”, a precizat ambasadorul David Saranga.

El a punctat caracteristicile care au trasnformat Israelul într-o regiune economică unică. Astfel, în privința exportului Israelului, 49% din exporturi vin din sectorul hi-tech, în condițiile în care în trecut acesta era bazat pe agricultură. În privința educației academice, Israelul are cel mai mare procentaj de ingineri și de doctori pe cap de locuitor, ocupă prima poziție în investițiile în capital uman, pune un mare accent pe succesul pregatirii profesionale, pe importanța școlilor profesionale și pe orientarea către digitalizarea muncii.

Acesta a vorvit și despre principalele direcții specifice colaborării economice între România și Israel. Este vorba în special despre investițiile în capital uman.

Capitalul uman este foarte important pentru România. Atunci când vorbim despre industria IT, despre investirea în tethologie înaltă, capitalul uman este esențial. Aceasta este cheia succesului în viitor”, a subliniat ambasadorul David Saranga.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`