EXCLUSIV // Ambasadoarea Franţei la Bucureşti: “Slaba calificare a angajaţilor, principala problemă a antreprenorilor francezi în România”

EXCLUSIV // Ambasadoarea Franţei la Bucureşti: “Slaba calificare a angajaţilor, principala problemă a antreprenorilor francezi în România”
sursa foto: Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

EXCLUSIV // Ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis, a declarat în exclusivitate pentru B1.RO că principalele probleme pe care le întâmpină oamenii de afaceri francezi care doresc să investească în România sunt instabilitatea legislaţiei şi slaba calificare a angajaţilor. Ea a precizat în acest sens că pentru a produce calificare pentru angajaţii români, statul francez este interesat de încheierea unor parteneriate cu Ministerul Educaţiei de la Bucureşti.

“Problemele antreprenorilor francezi în România depăşesc competenţele mele, în calitate de ambasador al Franţei. Pot să vă spun însă că instabilitatea legislaţiei şi a forţei de muncă, slaba calificare a angajaţilor sunt principalele probleme invocate. Acesta este şi motivul pentru care Franţa este interesată să colaboreze cu Ministerul Educaţiei pentru a îmbunătăţi pregătirea angajaţilor sau a elevilor din colegii tehnologice pentru a produce calificarea de care companiile noastre au nevoie în România”, a declarat ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis.

Precizările sale au loc în contextul în care, de la aderarea României la UE, Franţa s-a situat constant în top 5 cei mai mari investitori străini direcţi din România. Investiţiile companiilor franceze au crescut cu aproximativ 26% în primii 10 ani de la aderare, ajungand la 4,7 miliarde de euro.

La rândul ei, ambasadoarea Austriei în România, Isabel Rauscher, a invocat instabilitatea mediului economic din ţara noastră atunci când vine vorba despre îngrijorările antreprenorilor austrieci din ţara noastră.

“În privinţa dificultăţilor pe care le întâmpină companiile austriece în România, aşa cum am menţionat deja, instabilitatea şi schimbările frecvente care au loc la nivel legislativ sunt îngrijorări”, a declarat pentru B1.RO ambasadoarea Isabel Rauscher, în contextul „Galei Antreprenor în România”, organizată de de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG).

În cadrul evenimentului, CristinaChiriac, preşedinte CONAF, a atras atenţia că investitorii străini care au creat peste 100.000 de locuri de muncă semnalează că lipsa forţei de muncă a devenit o problemă majoră pentru mediul de afaceri din ţara noastră.

Aceasta a făcut declaraţiile în cadrul conferinţei de la Bucureşti „Pactul pentru Muncă”, în cadrul căreia CONAF a prezentat concluziile conferinţelor similare din Cluj-Napoca şi Iaşi privind situaţia deficitului forţei de muncă din România.

„Antreprenori, investitori, multinaţionale care creează în România peste 100.000 de locuri de muncă, care contribuie activ la construirea PIB-ului, spun că în România deficitul forţei de muncă a devenit o problemă majoră, şi că trebuie să facem ceva în acest sens. Şi acum vine partea tristă: 30 de ani de democraţie, foarte multe partide şi guverne care s-au tot perindat, şi care n-au reuşit să ridice nivelul de trai în România pentru a păstra românii în această ţară. (…) Este o chestiune pe termen lung, suntem conştienţi că nu o putem rezolva cât am bate din palme, dar noi suntem conştienţi de un singur lucru: că antreprenorii au ajuns să fie singurul partid de opoziţie din această ţară! Singurul!”, a declarat Cristina Chiriac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie