ALOCAȚIILE COPIILOR SE VOR DUBLA – Amendamentul despus de deputatul PNL Robert Sighiartău a fost votat (VIDEO)

ALOCAȚIILE COPIILOR SE VOR DUBLA - Amendamentul despus de deputatul PNL Robert Sighiartău a fost votat (VIDEO)

Victorie pentru PNL. PSD a votat amendamentul liberaluluiRobert Sighiartău: Alocațiile copiilor se vor dubla.

Astfel, alocațiile vor crește de la 84 la 150 de lei și de la 200 la 300 de lei, iar sumele vor fi incluse în bugetul Ministerului Muncii.

Potrivit amendamentului adoptat, efortul bugetar este de două miliarde de lei iar alocațiile s-ar majora începând de luna viitoare, mai exact, de la 1 martie 2019.

„Se propune suplimentarea sumelor prevăzute la anexa 3/20/01 a Ministerului Muncii, titlul 9 „Asistenţă socială” cu suma de 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând cu data de 1 martie 2019, majorarea alocaţiei de la 84 de lei la 150 de lei, iar pentru copii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 de lei”, a declarat după vot, liberalul Robert Sighiartău.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Astăzi suntem într-o nouă etapă şi consider că bugetul trebuie așezat pe priorităţi. Copiii României merită o alocație decentă. Fondurile pentru dublarea alocației și indexarea ei cu rata inflației trebuie prevăzute clar în bugetul pe 2019. Suntem la coada clasamentului din Uniunea Europeană în privinţa cuantumului alocaţiei. Foarte multe ţări alocă peste 100 de euro, iar în România alocaţia pentru copii nu depăşeşte 18 euro. Mai mult, în ultimii patru ani, puterea de cumpărare a scăzut considerabil, iar suma de 84 lei din 2015 nu este aceeaşi cu cea din 2019. În fapt, valoarea şi cuantumul real al alocaţiei copiilor au scăzut”, declarat Sighiartău în urmă cu câteva zile. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`