Un bărbat a dat studiile din Danemarca pentru a face Uber în București. Câți bani câștigă pe lună

Un bărbat a dat studiile din Danemarca pentru a face Uber în București. Câți bani câștigă pe lună
Sursa foto: Pixabay.com

Un bărbat a renunțat la studiile din Danemarca pentru a-și creea o posibilă carieră în IT pentru a face Uber în București. Acesta a dezvăluit câți bani câștigă lunar și ce înseamnă un salariu „decent” pentru un trai în Capitală.

Salariul pentru un trai decent în Capitală

El este de părere că pentru a trăi decent în București este nevoie de un venit lunar de 6.000 de lei, conform observatornews.

Șoferul a dezvăluit și care este salariul unui șofer de ridesharing în București.

Ca șofer de Uber-Bolt, cel mai bun salariu e undeva la 6.000 de lei, salariu curat, după toate costurile mașinii, combustibilului și după cei 25% pe care îi oprește aplicația. Cu suma asta poți duce un trai decent în București, pentru o persoană”, a spus bărbatul.

Acesta a transmis că o mare parte din bani pe care îi câștigă îi cheltuie pentru întreținierea mașinii, revizii, reparații, alimentare. Dar, o altă parte din cheltuieli este destinată traiului, precum cumpărături, rate, utilități.

De la studii IT în Danemarca, la ridesharing în România

Bărbatul a spus că un eveniment tragic din familia l-a făcut să se întoarcă din Danemarca, unde studia IT, iar soarta i-a oferit meseria pe care o are acum.

„Profesia m-a ales pe mine mai mult. A fost o chestie foarte ciudată. Eram în facultate în Danemarca, studiam IT. Am primit un telefon din România de la bunicul meu care mi-a spus să vin acasă că moare în 30 de zile. Fix asta a spus. Am venit acasă și într-adevăr, în 32 de zile s-a dus. Nu-mi pot explica nici azi cum a știut că se ducea într-o lună. Am luat-o cumva, la sfaturile părinților mei, să mai fac o categorie auto (am stat atunci 6 luni în România). După ce a fost totul gata, am ales categoria de permis D, la întâmplare. M-am întors în Danemarca și acolo mi-a zis soția că mi-a găsit de muncă pe autocar. Asta mi-a fost meseria o bună parte din timp – aproape 20 de ani”, a transmis el.
Șoferul a fost întrebat ce ar face dacă ar câștiga 100.000 de euro, iar răspunsul lui a fost de-a dreptul uluitor, dând o adevărată lecția de educația financiară.

„E o alegere între S&P 500 sau dividende. I-aș investi. Nu m-aș duce în vacanță de ei. N-aș cumpăra nimic din ce m-ar costa mai mult de 10% din venitul meu anual, că n-are sens”, a mărturisit acesta.

@chgadventures Ce salariu lunar ar trebui să ai să te descurci în București? Cu ce te ocupi? #job #bucuresti #romania #salariu #foryou #fy ♬ original sound – chgadventures

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”