64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei

64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
Sursa foto: Facebook - The Boeing Company

Angajații Boeing aflați în grevă au respins o nouă ofertă a gigantului producator de avioane, care includea o creștere a salariului cu 35% în patru ani. Sindicatul Asociației Internaționale a Mașinilor și Lucrătorilor din Aeronautică (IAM) a declarat că 64% dintre membrii săi au votat împotriva acordului propus, anunță BBC.

Pierderile companiei au crescut la aproximativ 6 miliarde de dolari

Peste 30.000 de angajați ai Boeing s-au alăturat grevei, care a început pe 13 septembrie, după ce o ofertă inițială a fost respinsă.
Cu câteva ore mai devreme, șeful Boeing, Kelly Ortberg, a avertizat că compania se află la o „răscruce”, deoarece pierderile companiei au crescut la aproximativ 6 miliarde de dolari.

„După 10 ani de sacrificii, mai avem teren de compensat și sperăm să facem acest lucru prin reluarea promptă a negocierilor”, au spus reprezentanții sindicali într-un comunicat.

„Aceasta este democrația la locul de muncă – și, de asemenea, dovezi clare că există consecințe atunci când o companie își exploatează lucrătorii an de an”, a adăugat acesta.

Boeing a refuzat să comenteze cu privire la respingerea celei mai recente oferte.

Este pentru a doua oară când lucrătorii în grevă resping o propunere de acord într-un vot oficial. Oferta anterioară a fost refuzată luna trecută de 95% dintre lucrători.

Greva îi costă pe cei de la Boeing 100 de milioane de dolari pe zi

Anterior, Ortberg, care a preluat funcția de director executiv în august, a declarat că a lucrat „febril” pentru a stabiliza firma, deoarece lucra pentru a-i repara reputația, care a fost afectată de preocupările legate de producție și siguranță.

Cea mai recentă criză de la Boeing a izbucnit în ianuarie, cu o explozie dramatică în aer a unei bucăți din unul dintre avioanele sale de pasageri.

Afacerea sa spațială a suferit, de asemenea, un impact reputațional după ce nava Starliner a fost forțată să se întoarcă pe Pământ fără astronauți.

Greva a agravat problemele, ducând la o încetinire dramatică a producției.
Greva „îi costă 100 de milioane de dolari pe zi, așa că dispariția numerarului este cu adevărat semnificativă… Se ajunge la o situație destul de gravă pentru Boeing”, a spus Anna McDonald de la Aubrey Capital Management.

Ortberg a susținut că firma se află într-o poziție puternică, cu un stoc de aproximativ 5.400 de comenzi pentru avioanele sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`