Economisirea Banilor în România
Ai avut vreodată probleme financiare atât de mari încât nu ți-ai putut permite să cumperi o sticlă cu apă, sau ai fost vreodată nevoit să rogi un prieten să-ți transfere 2-3 lei pentru ai scoate de pe cardul tău?
În timp ce situația ta financiară ar putea să nu fie la fel de tragică precum a noastră, cu siguranță ți s-a întâmplat să-ți rogi prietenii să economisească ceva bani, când plănuiesc o excursie în grup.
În afară de a renunța la o cină într-un restaurant exclusiv sau o petrecere noaptea târziu în cluburile exclusive din Mamaia, există și alte moduri prin care îți poți reducere cheltuielile, fără să fii nevoit să renunți la plăcerile vieții.
Dacă te-ai săturat să fii „prietenul aflat la pământ”, noi am făcut o listă de trick-uri pe care ar trebui să le cunoști și să le pui în practică, pentru ca, contul tău bancar să fie mereu pe verde.
1. Oferte pentru mâncare
O cină într-un restaurant cu persoana iubită nu trebuie să golească contul tău bancar. Folosește aplicațiile mobile precum Food Panda care oferă reduceri cu până la 50% la mâncare.
2. Păstrează legitimația de student mereu aproape
Dacă în continuare ești student, profită de reducerile dedicate studenților:
– Asos: 20% reducere după verificare
– Zaful: 14% reducere după verificare.
3. Utilizați un coș de cumpărături în loc de un cărucior în timpul cumpărăturilor
Fă cumpărături în magazinele Cora și Kaufland pentru a profita cele mai tari oferte. Înainte să intrii în magazin, creează-ți o listă de cumpărături, pentru a pune în coșul tău de cumpărături numai ceea ce ai cu adevărat nevoie.
Fiind conștient de greutatea pe care o duci și de spațiul limitat din coșul de cumpărături, vei preveni adăugarea articolelor care nu sunt necesare.
4. Practică regula de „trei zile” în timpul cumpărăturilor
Regula este foarte simplă: dacă te apropii de sticla unui magazin și vezi ceva ce-ți place, pleacă de acolo. Dacă după trei zile te vei gândi încă la acel lucru, atunci este necesar să te duci să ți-l cumperi.
În acest fel, ai siguranța că achiziționezi lucruri care îți plac cu adevărat, prevenind astfel cumpărarea articolelor ieftine, de care nu ai nevoie.
Dar de cele mai multe ori, dacă poți cumpăra ceva dintr-un magazin staționar, cu siguranță poți cumpăra același lucru mult mai ieftin online, dacă ai răbdare să aștepți curierul.
Așteaptă reducerile de stocuri online precum Black Friday și Cyber Monday care te vor ajuta să prinzi cele mai mari discounturi.
5. Încarcă-te de gratuități
Întreabă consultații în magazinele Answear și Fashion Days despre produsele cadou pe care le oferă. Nu ignora pachetele mici de gratuități: se pot folosi, de obicei, mai mult decât o dată și poți obține mai multe în campaniile outlet.
6. Creează-ți mai multe email-uri pentru mai multe coduri
Mai multe magazine online, de exemplu Reserved și House, oferă coduri de reducere pentru înscrierea în newsletter. Existența a mai multor email-uri, oferă posibilitatea primirii codului de mai multe ori.
Pentru a căpâta o și mai mare productivitate, trimite toate newsletterele pe același email, pentru ca acestea să nu-ți încarce contul de email de servici.
7. Folosește o aplicație mobilă pentru a urmări mersul tranzacțiilor tale
Descarcă aplicația Money Manager pe telefonul tău și tastează de fiecare dată codul la fiecare achiziție pe care o faci. Cu ajutorul diferitelor categorii (de ex. Cumpărături, mâncare, transport) vei putea să urmărești unde merg banii tăi.
Deși aceasta pare a fi o bătaie de cap, este un mod de a cultiva obiceiuri bune și de a te încuraja să fii mai atent la cheltuielile tale.
8. Folosește cele mai noi coduri de la Picodi
De foarte multe ori, ne trezim că sunăm un taxi atunci când realizăm că am întârziat din nou la o cină cu prietenii noștri. Este important ca mereu să-ți organizezi timpul în așa fel, încât să prinzi autobuzul/tramvaiul și să ajungi la timp.
Dacă pur și simplu îți ia prea mult timp să te organizezi, fi primul care profită de codurile pentru Uber și Taxify. Ofertele sunt limitate, așa că, cu cât prinzi mai repede, cu atât mai bine!
9. Fă-ți un plan financiar
În timp ce este important să știi cum să economisești bani, este, de asemenea important, să știi cum să faci ca finanțele tale să crească.
În afară de a avea un cont bancar în care să transferi, în fiecare lună, o anumită sumă de bani și astfel, să faci economii, este important să te gândești și la investirea unei sume mici de bani în fondurile de piață.
Află mai multe despre investițiile cu o dobândă în plus și interesează-te de tipurile de asigurare pe care le-ai putea cumpăra, pentru un viitor financiar mai sigur.
10. Nu cheltui prea mulți bani pe articolele pentru scris sau pe cele mai moderne haine
În loc să cumperi instrumente pentru scris frumoase pe care oricum la un moment dat ai ajunge doar să le strângi, ia-ți cu adevărat instrumente folositoare sau unul dintre pixurile gratis primite de către student, din pachetele de bunăstare.
În loc să acumulezi hainele pe care le vei purta doar un sezon, așteptați până la lichidările de stoc de sezon, unde puteți economisi cu până la 90% (Zoot, Bonprix, Bibloo).
Economisirea banilor este un mod de viață
În timp ce aceste trick-uri de economisire a banilor te vor ajuta să îți ți banii puternic, este important să se noteze faptul că acestea nu te vor ajuta imediat să economisești o sumă foarte mare de bani.
Într-un final, economisirea banilor nu se referă la restricționarea sau depravarea persoanei noastre. Aceasta este despre modul de viață care ne ajută să facem cumpărături inteligent.