10 păcate financiare mortale pe care nu ar trebui să le comiteți niciodată la pensionare

10 păcate financiare mortale pe care nu ar trebui să le comiteți niciodată la pensionare
Sursa foto: Unsplash.com

Cu excepția cazului în care vă retrageți dintr-o afacere de mai multe milioane de euro pe care o predați copiilor dvs. pentru a continua să o gestionați, iar viața dvs. de pensionar va avea un venit redus și fix. Deoarece majoritatea pensionarilor europeni nu sunt oameni de afaceri multimilionari, este esențial să fiți prudent și să evitați greșelile financiare care v-ar putea pune în pericol viitorul financiar. În timp ce încă lucrați, un imprumut online este o idee bună pentru a rezolva urgențele financiare. Dar pensionarea ta este diferită și necesită să duci o viață fără datorii pentru a te bucura de apusul tău de aur.

Așadar, care sunt primele zece păcate financiare mortale pe care ar trebui să le evitați la pensie? Am selectat cu atenție aceste greșeli financiare și le-am discutat pentru a vă ajuta să vă bucurați de fiecare aspect financiar al pensionării dumneavoastră.

1. Să nu treci la investiții mai conservatoare

Investițiile tale sunt elemente vitale în planul de joc financiar al pensionării tale. La pensie, nu vă puteți permite oscilații negative mari în economiile dvs. Spre deosebire de perioada în care încă lucrați, piața nu are mult timp la dispoziție pentru a se adapta înainte să vă puteți bucura de banii dumneavoastră. Gândirea dvs. la pensie este mai mult pe termen scurt, deoarece trebuie să începeți să vă accesați economiile.

Prin urmare, vă recomandăm să reduceți suma de bani pe care o păstrați în investiții cu creștere agresivă. Această mișcare nu vă va aduce cele mai mari câștiguri în valoarea netă globală, dar vă va proteja investițiile de pierderi.

2. Solicitarea prematură a pensiei de asigurări sociale

În majoritatea jurisdicțiilor europene, vă puteți accesa securitatea socială la vârsta de 62 de ani. Cu toate acestea, nu înseamnă că trebuie să faceți acest lucru la această vârstă. Dacă începeți să retrageți acești bani la această vârstă, în loc să o faceți după împlinirea vârstei de 66 de ani, s-ar putea să vă treziți cu 25% mai puțini bani. Dacă aveți alte surse de venit pentru a vă plăti facturile pentru următorii cinci până la zece ani, nu ezitați să le folosiți.

3. Cheltuirea prea multor bani prea devreme

Da, pensionarea este un moment în care să vă răsplătiți și să vă bucurați de ceea ce ați muncit din tinerețe. Cu toate acestea, nu este un sezon pentru a începe o petrecere de cheltuieli și a împrăștia bani peste tot. Ar trebui să vă amintiți că zilele dvs. de apus au un venit limitat și fix, iar puterea dvs. de muncă se epuizează. Nu cheltuiți prea mulți bani la începutul pensionării dumneavoastră. Cheltuirea banilor dvs. în această etapă dincolo de nivelul dobânzii pe care o generează ar putea afecta principalul său și v-ar putea lăsa cu mâinile goale în mijlocul pensionării dvs.

4. Rămâneți inactiv din punct de vedere social și fizic

Ei bine, ce are de a face inactivitatea socială sau fizică cu banii? Cu totul! Faptul că nu reușești să rămâi activ din punct de vedere social și fizic te expune la multe potențiale afecțiuni corporale și psihologice. Dacă nu păstrați legături sociale și nu vă bucurați de compania prietenilor buni și a membrilor familiei, puteți ceda depresiei. De ce? Pentru că mintea ta este ca un mușchi care are nevoie de exerciții pentru a rămâne activ.

În plus, sănătatea emoțională și mentală vă afectează în mod direct sănătatea fizică, care vă poate afecta negativ finanțele. Nu uitați că sunteți mai vulnerabil la afecțiuni la bătrânețe decât atunci când sunteți mai tânăr. Așadar, orice vă afectează sănătatea vă poate plesni cu cheltuieli medicale pe viață.

5. Trecerea cu vederea a fraudelor și escrocheriilor în domeniul investițiilor

Există are mulți escroci online și offline. Acești escroci au o slăbiciune pentru pensionari, deoarece aceștia au bani de cheltuit. Faptul că nu luați măsuri de precauție și nu vă feriți de „investițiile cu randament ridicat” vă poate șterge economiile și vă poate lăsa să cerșiți.

Pentru a rămâne în siguranță, vă recomandăm să discutați cu consilierul dvs. financiar înainte de a investi. În plus, faceți verificările necesare înainte de a vă angaja banii în orice schemă de investiții din oraș.

6. Păstrarea stilului de viață dinainte de pensionare

Pensionarea înseamnă că stilul tău de viață s-a schimbat, la fel și circumstanțele, responsabilitățile financiare și multe alte elemente. Cu toate acestea, unii pensionari nu trec suficient de repede la această nouă realitate și rămân în trecut.

Ei nu își ajustează cheltuielile pentru a respecta noul buget. Unii pensionari uită că mesele în aer liber pe care le luau frecvent, distracțiile de care se bucurau și hainele scumpe pe care obișnuiau să le plătească ar trebui să fie reduse deoarece veniturile lor s-au redus. De asemenea, ei uită că, pe măsură ce îmbătrânesc, cheltuielile medicale cresc din cauza slăbirii organismului. Prin urmare, abordați problemele de mai sus și schimbați-vă în consecință pentru a evita să vă provocați probleme financiare inutile.

7. Plata unor impozite inutile

Plata impozitelor inutile este o altă gafă pe care ar trebui să o evitați la pensionare. Unii pensionari cred de obicei că a deține mai multe conturi de pensii este cool. Cu toate acestea, ei uită că fiecare cont este impozitat separat și diferit. Dacă nu găsești o strategie pentru a retrage bani din activele și conturile tale, ai putea plăti impozite în exces care ți-ar putea irosi economiile pentru pensie.

8. Sprijinirea copiilor adulți

Fiecare părinte responsabil are o legătură puternică cu copiii săi, chiar și la vârsta adultă. Atunci când se ivește ocazia, calitatea de părinte vă cere să vă sprijiniți copiii la orice vârstă, atâta timp cât nevoia este valabilă. Deși această intervenție este necesară, nu trebuie să uitați niciodată că venitul dvs. în această etapă se reduce. Copiii dvs. adulți au mai mult timp, energie și oportunități de a se redresa financiar decât dvs. Dacă sunteți sigur că economiile dvs. nu sunt suficiente pentru a vă permite să le faceți copiilor dvs. adulți cadouri financiare mari, evitați să o faceți.

9. Să fii bogat în case

O casă este un bun activ. Majoritatea oamenilor se pensionează după ce și-au plătit ipotecile pe casele în care și-au crescut copiii. Ați avut nevoie de acea casă mare pentru că aveați nevoie de suficient spațiu pentru a vă găzdui copiii. Acum că sunteți doar voi doi, de ce ar trebui să păstrați acea casă mare?

Este prudent să vindeți casa și să o convertiți în numerar sau să o închiriați pentru a genera bani. Nu vă mândriți că sunteți bogați cu o casă când aveți bani puțini pentru a vă întreține viața. Dacă vindeți casa, vă recomandăm să o investiți în întreprinderi generatoare de venituri care vă vor susține pensionarea.

10. Încasarea prematură a pensiei

Încasarea pensiei prematur este o altă greșeală pe care trebuie să o evitați dacă doriți să vă asigurați pensia. La fel ca în cazul înșelătoriilor, mulți pensionari pot fi ușor convinși să investească în schimbul unor randamente mai mari. În consecință, ei își încasează pensia pentru a investi în aceste programe.

Indiferent cât de valide sunt acestea, adevărul este că toate investițiile necesită timp. În plus, unele pot fi imprevizibile și este posibil să nu vă ofere aceleași randamente pe care le-ar avea pensia dumneavoastră dacă ați lăsa-o să rămână neatinsă timp de încă cinci ani.

Lovitură de adio

Iată care sunt primele zece gafe financiare pe care trebuie să le evitați la pensie. Aceste informații ar trebui să vă lumineze pentru a evita aceste greșeli și pentru a vă proteja banii de pensie. Bucurați-vă de pensie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`