1.000.000 de pensionari vor primi bani mai mulți. Cei care sunt scutiți de adeverințe

1.000.000 de pensionari vor primi bani mai mulți. Cei care sunt scutiți de adeverințe
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pensionarii au parte de o veste bună! În jur de 1.000.000 de pensionari vor primi cu 10% mai mulți bani, prevedere care face parte dintr-un proiect de lege depus la Senat.

Nemulțumirile recalculării

Foarte mulți pensionari au fost nemulțumiți de rezultatele marii recalculări, iar principala cauză care a supărat pensionarii este legată de anii munciți, având în vedere că doar cei care au avut mulți ani vechime au primit majorări. Apoi, cei care au lucrat în condiții grele au primi același punctaj ca pentru un an muncit în condiții ușoare, informează Newsweek.

În plus, pensionarii au fost nevoiți să aducă adeverințe de la firmele la care au lucrat prin care să dovedească veniturile nepermanente. Pe baza acestora, până la data de 1 martie 2025 se va face o altă recalculare pentru oamenii care s-au pensionat până în anul 2001.

Adeverințele nu mai sunt necesare pentru pensionarea care s-a făcut până în 2001

Dar, unele adeverințe nu pot fi obținute, fie s-au desființat firmele, fie s-au pierdut documentele, drept pentru care s-a decis ca persoanele care au ieșit la pensie înainte de 2001 să primească o creștere de pensie chiar dacă nu mai pot aduce adeverințele.

Acești pensionari vor trebui să meargă la casele de pensii și să ducă documente din care să reiasă veniturile nepermanente, precum banii proveniți din orele suplimentare, sporuri, premii sau altele.

Proiectul de lege care a ajuns în Senat prevede ca pensiile celor care nu pot dovedi veniturile nepermanante să se indexeze cu 10%.

„Persoanele care nu fac dovada venitului lunar realizat și ale căror drepturi de pensie se stabilesc cu utilizarea veniturilor salariale beneficiază de majorarea punctajelor lunare, corespunzătoare stagiului de cotizare realizat în perioada 1 februarie 1975 – 1 aprilie 2001, cu 10%”, se arată într-un proiect de lege.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:18 - Marcel Ciolacu, despre referendumul lui Nicușor Dan: Consilierii generali PSD vor veni și ei cu o întrebare legată de prevenția consumului de droguri în școli (VIDEO)
13:11 - „Se considera un rege”: Totul despre petrecerile cu abuzuri sexuale care au dus la anchetele și decăderea lui Puff Daddy
12:59 - Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara, la un pas de prăbușire. Este traversată de sute de oameni
12:47 - Nicolae Ciucă, despre întrebarea propusă de PSD la referendumul lui Nicușor Dan: O să o analizăm. Este o datorie a noastră de siguranță în școli, de siguranță a cetățenilor. Nu cred că este nevoie de un referendum pentru acest lucru (VIDEO)
12:36 - PNL anunță un proiect de lege pentru referendumul lui Nicușor Dan. Nicolae Ciucă: Nu îmi asumam prin semnătură un astfel de demers dacă nu aveam convingerea că trebuie să mergem cu acesta până la capăt (VIDEO)
12:27 - Cea mai scăzută temperatură din țară, de vineri dimineața. La Miercurea-Ciuc mercurul a coborât sub pragul înghețului
12:22 - Primarul Capitalei le mulțumește lui Nicolae Ciucă și PNL pentru susținerea propunerilor sale și a referendumului. Nicușor Dan, despre întrebarea propusă de PSD pentru vot: „De principiu sunt de acord” (VIDEO)
12:05 - Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu Nicușor Dan: Am convenit inclusiv pe susținerea candidaturii la prezidențiale. Am semnat lista cu cele 20 de solicitări ale primarului general (VIDEO)
12:03 - Dramă la Campionatele Mondiale din Spania: Doi concurenți au murit chiar în timpul probei de traitlon
11:58 - Ce părere are Alexia Eram despre Victor Slav. Reacția lui Aris