Volkswagen Golf VII apare în câteva imagini, înainte de prezentarea oficială (FOTO)

Foto: Autozeitung.de

Prezentarea noului Volkswagen Golf ar trebui să aibă loc marți, 4 septembrie. Prin urmare, au început să apară și imagini neoficiale cu noua generație a cel mai popular hatchback din lume. Cele trei imagini au fost publicate de Auto Zeitung și apoi preluate de întreaga presă de specialitate, dar nu se știe exact de unde provin și dacă sunt reale. Ele prezintă partea din lateral-spate a Golf-ului și o parte a consolei centrale.

Despre noul Golf se știe că va avea o greutate redusă cu 100 de kilograme față de Golf VI, prin utilizarea unui oțel mai rezistent, minimizând astfel conținutul din metal, ceea ce se va traduce printr-o economie de 23% la capitolul consum de combustibil și de 13,9% în privința emisiilor CO2.

Cu toate că va fi mai ușor decât actualul Golf VI, noul model va fi cu 56 de milimetri mai lung, 13 mm mai lat și cu 28 mm mai jos. Dimensiunile sale vor fi: 4255 mm lungime, 1799 mm lățime și 1452 mm înălțime. În plus, ampatamentul va fi cu 59 mm mai lung. Rezultatul va fi un spațiu mai mare pentru pasageri. De asemenea, hatchback-ul va avea un portbagaj de 380 de litri, mai mare cu 30 de litri față de actuala generație, iar suprafața podelei din această zonă va fi cu 228 mm mai mare, ajungând la 1.272 mm.

Consola centrală va crește de asemenea în dimensiuni, având în vedere că Golf VII va dispune de o frână de mână electronică, mulțumită căreia va fi eliberat o mare parte din spațiul din această zonă.
VW a precizat și că în cazul echipării standard, noul Golf va fi mai ușor cu 12 kg, ajungând la un total de 1050 kg.

Oficialii VW au confirmat și că Golf VII va dispune de un sistem de direcție progresivă cu diverse nivele de asistență și cinci moduri de condus: Eco, Sport, Normal, Individual și Comfort.

În privința motorizărilor, până acum se știe doar că va fi oferit un propulsor turbo pe benzină, de 1,4 litri, cu patru cilindri, injecție directă și tehnologie de dezactivare a cilindrilor. Acest motor dezvoltă 138 CP / 103 kW și va fi cuplat la cea mai nouă transmisie cu șapte rapoarte a producătorului german, rezultând astfel un consum de combustibil de 4.8 litri/100 km și emisii CO2 de 112 g/km.

Spre finalul lunii septembrie Volkswagen va oferi, la Salonul Auto de la Paris, și primele detalii ale versiunii Golf VII GTI, despre care se spune că va primi un propulsor turbo de 2.o litri de la Audi, cu 4 cilindri injecție directă și o putere de 222 cai / 165 kW.  

Urmăriți B1TV.ro și pe
`