Volkswagen ar putea să scoată de tot modelul Polo din producție, pentru a respecta normele Euro 7

Volkswagen ar putea să scoată de tot modelul Polo din producție, pentru a respecta normele Euro 7
. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Sebastian Kahnert

Volkswagen ar putea să scoată de tot modelul Polo din producție în câțiva ani, pentru a respecta normele Euro 7. Dacă este adoptată varianta mai dură a acestor norme, costul pentru fiecare mașină ar crește cu 5.000 de euro, scrie motor1.com.

Thomas Schäfer, șeful grupului Volkswagen, a declarat recent că nu va mai renta din punct de vedere economic să fie produse mașini pe benzină sau diesel, de clasă mică precum Polo, din 2025, dacă normele Euro 7 vor fi impuse în varianta cea mai strictă.

Volkswagen Polo se vinde de mai bine de 25 de ani în Europa, anul trecut și-a găsit peste 150.000 de clienți, în cei mai buni ani și-a găsit și 400.000 de clienți, iar în 2016, peste 300.000.

Șeful Volkswagen spune că săptămâna trecută a primit informații cum că normele Euro 7 vor fi mai stricte, iar modificările ce vor trebui făcute la mașinile cu motoare pe benzină și diesel vor adăuga 3.000 – 5.000 de euro la costuri. În aceste condiții, nu va mai avea rost să fie vândute mașini de clasă mică, după ce normele Euro 7 intră în vigoare, fiindcă vor deveni prea scumpe. Tot atunci ar trebui să fie mai ieftine și mașinile electrice de oraș.

Normele Euro 7 ar trebui să intre în vigoare la 1 iulie 2025 pentru autoturisme și VAN-uri. Comisia Europeană propunea pe 10 noiembrie noi standarde Euro 7 pentru reducerea emisiilor poluante provenite de la vehicule.

În 2035, standardele Euro 7 vor reduce emisiile totale de NOx provenite de la autoturisme și camionete cu 35% față de Euro 6 și cu 56% față de Euro VI pentru emisiile provenite de la autobuze și camioane.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`