Volkswagen a prezentat oficial noul XL1, mașina cu un consum record și cu cea mai aerodinamică formă

Volkswagen a prezentat oficial noul model XL1, mașina cu un consum record, de numai 0,9 litri/100 km, sub nivelul oricărei mașini hibrid de pe piață. Totodată, noul XL1 are titul și de cea mai aerodinamică mașină.

Tehonologia pe care se bazează conține o propulsie mixtă, cu un motor cu ardere internă și unul electric, scrie AutoBis.

Noul automobil XL1 urmează prototipul cu același nume prezentat anterior de Volkswagen, dar care nu va beneficia și de ajutorul propusiei electrice.

Varianta de serie va fi fabricată în uzina din Osnabruck, Germania. Producătorul anunță că mașinile vor fi produse în tip „manufactură”.

Pe lângă recordul de consum, XL1 mai reușește un record, acela de cea mai aerodinamică mașină. Profiul său este unul deosebit, cu o formă alungită, asemănătoare cu cea a unui avion. De asemenea, roțile de pe spate sunt acoperite, pentru a crește coeficientul aerodinamic.

Datele tehnice ale lui XL1 descriu un vehicul de numai 795 kg, cu un centru de greutate de numai 11, 5 cm și un coeficient aerodinamic de 0,189.

De aceea, noul model XL1 poate rula cu 100 km/h folosind doar 8,4 CP (6,2 kW), ceea ce reprezintă un record în industria auto. În propulsie exclusiv electrică, modelul VW consumă mai puțin de 0,1 kW pentru a străbate 1 km.

Autonomia totală a bateriei cu încărcare la priză este de 50 km.

Ceilalți parametri tehnici ai mașinii sunt lungime de 3,88 metri, lățimea de 1,66 metri și înălțimea de 1,15 metri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`