Viorica Dăncilă circulă cu o MAȘINĂ DE LUX: Premierul are bolid de 100.000 de euro de la MAI (VIDEO)

Viorica Dăncilă circulă cu o MAȘINĂ DE LUX: Premierul are bolid de 100.000 de euro de la MAI (VIDEO)

Premierul chiar o duce bine. Viorica Dăncilă a fost suprinsă într-o mașină de lux neplătită de Guvern, dar tot din bani publici. Autoturismul, în valoare de peste 100.000 de euro, ar fi fost achiziţionat de la Ministerul de Interne, mai exact de la fosta unitate „Doi și-un sfert”, potrivit jurnaliştilor de la Newsweek România.

Viorica Dăncilă a fost suprinsă, de mai multe ori, într-un autoturism extrem de scump, care nu este nici proprietatea Guvernului și nici a Serviciului de Protecție și Pază, potrivii unei anchete semnată de Newsweek România.

Sursele din cadrul Ministerului de Interne le-au declarat jurnaliștilor că mașina ar fi aparținut fostei unități „Doi și-un sfert”. Adică ar fi fost cumpărată pentru serviciul secret al MAI, și anume Direcția Generală de Protecție Internă, alături de alte trei autoturisme.

Jurnaliştii de la Newsweek au cerut, în van, informaţii Secretariatului General al Guvernului. Răspunsul a venit de la Ministerul de Interne.

”Autoturismul a fost achiziţionat la sfârşitul anului 2015, cu respectarea tuturor procedurilor legale. (…) S-au avut în vedere criterii care să permită desfăşurarea în parametri optimi a misiunilor de însoţire şi escortare nemijlocită pentru protecţia demnitarilor. În condițiile în care Secretariatul General al Guvernului nu avea la dispoziție un autoturism care să respecte aceste condiții (…), MAI a transmis acest autoturism în folosință, cu titlu gratuit, în data de 10 mai 2017, la SGG” este răspunsul MAI, citat de Newsweek România.

MAI a dat Guvernului mașina de 100.000 de euro în condiițile în care are deficit de autoturisme de 40%. Conform legii, doar Serviciul de Pază și Protecție ar trebui să asigure protecţia demnitarilor români şi străini. Excepţie fac demnitarii Ministerelor de Interne și Apărării Naționale.

La începutul anului, liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă și miniștrii săi au renunțat la serviciile oferite de SPP. Dragnea afirma atunci că mai mulți lideri de partid l-au avertizat că șeful Serviciului de Pază și Protecție, Lucian Pahonțu, s-ar fi interesat şi de treburile interne ale PSD și că aflase că urma să fie „executat, undeva prin martie”.

După renunțarea la SPP, guvernanţii au apelat la Jandarmeria Română, deși nici această instituție nu are atribuții legale pentru protecția demnitarilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`